Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan viselkedik a gép ha...

Hogyan viselkedik a gép ha elromlik egy alkatrész, pl alaplap, vagy akár egy merevlemez?

Figyelt kérdés
2015. szept. 21. 12:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Sokféle hibalehetőség van, ha a szoftvereseket nem is nézzük, akkor hardver alapú hibák listája és jelensége is széles lehet. Egy rossz alaplap miatt akár instabilitást is tapasztalhatunk, de egy ilyen jelenségnek ezen felül ezer más oka is lehet. Sok esetben van olyan, hogy csak a ventilátorok pörögnek, de nem történik semmi...ha a táp csere sem segít, akkor valószínűleg az alaplap szállt el. Merevlemez is több módon meghibásodhat, hiszen egy összetett hardver ez is. Lassulás, adatvesztés, kék halálok, kattogó furcsa zajoktól kezdődően akár a néma rezzenéstelen csendig produkálhat többféle jelenséget. A CPU nem nagyon szokott elromlani, ha mégis, akkor ezt általában külső tényező okozza. A RAM és táp hiba is gyakran instabilitást mutat, ilyenkor csere alkatrészekkel vagy tesztekkel lehet megkísérelni a hibakeresést. A videokártya is csíkozhat, szemetelhet vagy akár képet sem ad.

Nekem egyszer volt egy komoly alaplapi mizériám és nagyon sokat kerestem a hibát. Vannak általában csere alkatrészeim és a kis gép belsőségeit is felhasználhattam. Az alaplapot már kiszereltem a házból és csak az alap dolgok voltak benne, amiket egyesével cserélgettem. Végül sikerült mindent kizárnom, így az alaplap ment gariba, amit pár hét múlva visszakaptam, hogy nincs baja. Újra megismételtem a teszteket, de már kizártam valóban mindent, a konnektoroktól a monitorig és közben folyamatosan tájékoztattam a szervizt, hogy milyen eredményekre jutottam. Végül szerencsére kicserélték és az új lappal meg is szűnt a kellemetlen problémám. Általában ennél gördülékenyebben mentek ezek a dolgok, de ez nagyon megmaradt, mert sokat szívtam vele és nem volt könnyű meglelni a problémát. Azt hiszem azt volt a fix pont, hogy szereztem egy IDE vinyót (hogy kizárjam a SATA portokat is) és nem tudtam rá felhúzni a windowst sokadik nekifutásra sem (újraindult/lekapcsolt telepítés közben random módon) és ugyanezt SATA-val is eljátszotta, Végül ezt a szervizben is tapasztalták és így lett belőle csere...

2015. szept. 21. 12:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Javítás: (hogy kizárjam a SATA *vinyómat is)

Amúgy mi a kérdés alapja? Mit tapasztalsz?

2015. szept. 21. 12:54
 3/3 A kérdező kommentje:
#1 Köszönöm a nagyon részletes választ.
2015. szept. 22. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!