Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik laptophűtőt vegyem?

Melyik laptophűtőt vegyem?

Figyelt kérdés

A laptopom nagyon melegszik. Böngészés közben is forró, játszani lehetetlen vele (underground 1 , full low-on akadozik 10 perc után).

Ezt a két hűtőt néztem:

1: [link]

2:

[link]

A 2-es gondolom jobban hűt a 2 venti miatt, viszont az 1-esben van hangszóró ami majd szintén kell. Viszont nem tudom hogy mennyire fog hűteni az 1 venti.

2015. szept. 21. 01:28
 1/3 anonim válasza:
100%

Egyelőre egyiket se. Az ilyen külső laptophűtők ugyan segítenek valamennyit a laptop hűtésében, de az általad fentebb leírt problémákra nem adnak megoldást. Valószínűsíthető, hogy a laptopod szellőztető rendszerében beszűkült a légmozgás útja. Ezt legtöbbször a hőcsöves hűtő radiátorában a lemezek réseinek eltömődése okozza. Az apró szöszök egy posztószerű anyaggá állnak össze, amely akár teljesen elzárhatja a levegő útját. Ha odateszed a kezedet, ahol a ventilátor fújja ki a levegőt a gépedből, és nem érzel élénk légáramlatot, de forró levegőt igen, és közben hallod, hogy felpörgött a ventilátor, akkor biztosan ez a helyzet.

Ezt a radiátor rácsozatot időnként ki kell tisztítani. Sajnos ehhez szét kell szedni a laptopot, hogy mennyire, az nagyon típusfüggő. Van amelyiknek elég a hátoldalán egy fedelet kiemelni és alatta ott a ventilátor, máskor viszont a ventilátor az utolsó alkatrész amihez hozzáférsz a laptop testének szétszedésekor. Csak miután kitisztítottad, kezd el gondolkodni külső laptophűtő vásárlásán. Egyébként szervizben 4-5000 Ft-ért végeznek el egy ilyen beavatkozást.

2015. szept. 21. 02:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Jól mondod, nem érzek nagyobb légáramlatot de azért van, viszont nagyon forró levegő jön ki, és a venti is hangosabb néha. Érdekes hogy más nem panaszkodik ezzel 3-4 év után se, nekem meg már a vásárlástól számítva 6-7hónap után keletkezett. És ha megcsináltatom, akkor elképzelhető hogy hűtő se kell? Mert más is játszik nélküle, és hasonló a laptopja, csak más a márka, ja és aluminiumbol van az anyaga, nekem meg gagyi műanyag mindenhol. Nem tudom hogy ez mennyire számit.
2015. szept. 21. 11:06
 3/3 anonim válasza:
Az alumínium ház is csak kicsivel javít a hűtésen, jobb hővezető-képessége miatt nagyobb felületre tudja szétosztani a belső levegőtől felvett hőt, így valamivel alacsonyabb lesz a belső levegő hőmérséklete. Viszont egy valamennyire is teljesítőképes processzor és videóchip nem hűthető passzívan, csak a környező levegővel. Mind a processzoron, mind a videóchipen hőcsöves hűtőborda van. A hőcsövek elvezetik a hőt egy lemezekből álló radiátorba, ahol egy ventilátor levegőt fúj keresztül a lemezek között. A friss levegő többnyire a laptop alján lévő nyílásokon át áramlik be és a radiátor lemezei között áthaladva a laptop szélén távozik. A légmozgást a ventilátor tartja fenn. Ha a levegő útja gátolt, akkor túlmelegszik a processzor. Ezért nem szabad ágyon, takaróra vagy paplanra helyezett gépet használni, ezek elzárják a levegőútját. Ugyanezt teszi a radiátor lemezei előtt, belül összeállt posztószerű anyag is. Ennek létrejötte sok mindentől függhet: mennyire poros helyen van a lakás, mennyit takarítanak, van e szőrét hullató állat a lakásban, stb.
2015. szept. 21. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!