Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » (már írtam ki kérdést) Jól...

Zsombor1969 kérdése:

(már írtam ki kérdést) Jól állítottam össze a konfigot?

Figyelt kérdés

Intel Core i5-4690 dobozos

Alaplap Asus H97-PRO

Memória Kingston HyperX Fury 1600MHz 16GB CL10 Kit2 piros

Videokártya Sapphire Nitro R9 380 4G D5 OC

Belső merevlemez WD 2TB 64MB CACHE SATA-III/600 Caviar Green

Számítógépház Raijintek Arcadia Fekete

Tápegység Thermaltake Berlin 630W

Monitor XAcer K222HQL

Billentyűzet Logitech K120 Fekete magyar

EgérLogitech M105 Notebook Blue

Operációs rendszer MS Windows 10 Home 64-bit magyar 1 felhasználó OEM

Az elősző kérdésem: (azért nem oda írom, mert ott tanácsot kértem, itt meg csak leellenőrzöm vásárlás előtt) http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__7..

2015. szept. 20. 21:48
 1/3 anonim ***** válasza:

En inkabb munka szemszogbol adnek nehany tippet:

- SSD mindenkeppen, foleg Green vinyo melle. 128 vagy 256-osat, ami tudja a rairt sebesseget. Samsung 850 evo pl.

- A Raijintek Arcadia egy 4 kilos, pehelykonnyu gephaz. Jatekra meg oke, rajtad van a fules nem zavar, de tobb ora munka utan idegesito ha a merevlemez felzug es megrezgeti a gephazat.

Persze ez nem a 8e-s kategoria, a 3-szorosa korul erdemes nezelodni.

- Az eger egy vicc. Jatekokhoz sem jon rosszul az 5 gomb, de a munkat, bongeszest elegge meggyorsitja ha hozzaszokik az ember.

- Ha le kell faragni valamibol, akkor a videokartyabol tedd, mert a jatekokat egyel kisebb kategorias kartya is evekig fullon fogja vinni.

- Kesobbi bovitesi lehetoseg: csendesebb cpu-huto, tobb memoria. En egy mechanikus billentyuzetet is beujitanek, de ez megint csak szokas kerdese.

2015. szept. 20. 22:27
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Esetleg másvalakinek véleménye?
2015. szept. 21. 09:26
 3/3 anonim ***** válasza:

NOS:

-i5 illik a konfigurációba, ezért a processzorba nem tudok belekötni

-H97 lap felesleges, SSD cache és RAID támogatás miatt szoktuk ezt választani, otthoni felhasználásra inkább H81 vagy B85 lapok lennének a megfelelőek, mert átlag felhasználónak ugyanolyan, mégis olcsóbbak

-16GB RAM felhasználástól függ, apádtól kellene megkérdezni, hogy szüksége van-e rá, a legigényesebb programokkal nem számolva 8GB RAM bőven elég mindenre

-Videokártya ár/érték bajnok középkategóriában, nem igazán van kihívója

-WD GREEN: Halk, nagy tárhelyű, de >lassú<, nagyon. VAGY Blue verzió, ha önmagában akarod használni, VAGY SSD mellé, ahogy az előttem szóló ajánlotta.

-Raijintek Arcadia ár/érték bajnok, ha olcsó házról van szó, a fehér változat úgy tudom még olcsóbb

-Berlin túl nagy táp ilyen konfigurációhoz, emiatt felesleges pénzkidobás, Hamburg szint bőven elég (Ha extra minőség kell, akkor ott a London)

-Monitor kiváló általános használatra

-Billentyűzet irodai felhasználásra megfelelő, (kissé túlárazott) de minőségi termék

-Egér irodai felhasználásra megfelelő, (kissé túlárazott) de minőségi termék - negyedik és ötödik gomb hiánya engem is zavarna

-Ez az operációs rendszer az otthoni felhasználók 99%-nak kiváló, ezért valószínűleg nektek is jó lesz

Összegzés: Én H97 helyett B85 lapot választanék, WD Green helyett Blue-t, 600W helyett 530W-t. Ezeken pénzt spórolunk meg, amiből jobb egeret és billentyűzetet lehet vásárolni.

2015. szept. 23. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!