Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy tudom ezt így a vinyókkal...

Hogy tudom ezt így a vinyókkal megcsinálni?

Figyelt kérdés

Gépembe van 2 vinyó, de mivel az egyiket csak utólag vettem hozzá, ezért nincs neki hely.

Szóval a cd író helyére szoktam bekötni a 2. vinyót, de elég idegesítő, hogy ha cd-t akarok írni/olvasni, akkor szét kell szerelni a gépet, stb.

De az a kábel ami összeköti a vinyót az alaplappal, annak a közepén van még egy csatlakozó (vagy mi a neve).

De ha egy kábelnek a közepénél lévő csatlakozót bekötöm a vinyóhoz, a végén lévő csatlakozót meg mondjuk a cd íróhoz (vagy fordítva), akkor csak az egyiket ismeri fel.

Meg lehet valahogy oldani, hogy felismerje úgy is a vinyót/cd írót, hogy valamit beállítok bios-ba vagy bárhol, vagy ezt így nem lehet?

Remélem érthetően fogalmaztam meg a problémám, de ha valami nem érthető akkor még megpróbálom megmagyarázni.

2010. márc. 13. 20:42
 1/10 czibles ***** válasza:

jól van a jumperolása?

cable select-re rakj mindent.

2010. márc. 13. 20:54
 2/10 anonim ***** válasza:

Egész érthetően fogalmaztál. :)

A problémád az, hogy az utólag beszerzett vinyó is valószínűleg master-re van állítva.

A vinyó hátsó részén van egy jumper-nek nevezett kis csatlakozó, amit ki lehet venni és odébbtenni. Szerintem mindkét vinyón ugyanott van. Ilyenkor csak az egyiket, vagy egyiket sem ismeri fel a gép, amikor elindul. Ha az eredeti vinyod "MA" jelölésénél van a jumper , akkor az újnál tedd az "SL" jelölésűhöz, vagy mindkettőt a "CS" jelűhöz.

"MA" Master (mester, elsődleges)

"SL" Slave (szolga, másodlagos)

"CS" Cable selected (A sorrend mondja meg hogy melyik a master és melyik a slave)

Remélem segítettem.

2010. márc. 13. 20:54
 3/10 anonim ***** válasza:
És a vinyó kábelnek nincs olyan "középső" csatlakozója? ugyanis, akkor a kettővinyót egyszerre köthenéd be :)
2010. márc. 13. 21:28
 4/10 A kérdező kommentje:

Most nem vagyok otthon, de majd kipróbálom, remélem sikerül.

Köszi.

2010. márc. 13. 21:29
 5/10 A kérdező kommentje:

Ugye alapból csak 1 vinyó és 1 cd író volt bekötve, mindkét kábelnek van középső csatlakozója.

De ha jól emlékszem már mindent végigkombóztam, tehát mindegyik kábel mindegyik hardverhez mindenféleképp volt már csatlakoztatva.

2010. márc. 13. 21:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Amelyik kábelen a vinyó van , annak a középsőjére rakd a másik vinyót. Figyelj a sorendre! Amelyik vinyót elsődlegesnek akarod ( Vagy amelyiken a oprendszer van) Szigorúan a végére kössed a kábelnek, Master Jumpereléssel! Amelyiket másodlagosnak akarod, a középső csatira kössed, Cable select, vagy Slave-re rakd! Vannak olyan alaplapok amik süvítenek Cable selecten, meg se kottyan nekik, de mint pl az enyém, igényli a helyes jumperelést. Remélem sikerülni fog.

Előző voltam :]

2010. márc. 14. 09:20
 7/10 A kérdező kommentje:

09:20

Ha ez alapján sem sikerül, elmegyek műszaki suli helyett szakácsnak :)

Köszi a leírást, remélem már menni fog így.

2010. márc. 14. 15:09
 8/10 A kérdező kommentje:

Na megcsináltam mindent, amin oprendszer van azt a vinyót master-re raktam, felismerte, minden jó. DE.

A másik vinyón, amin csak adatokat tárolnék valamiért nem ismeri fel a gép slaver-ként.

Master-ként semmi gond sincs vele, cable-ként is jó, és még a 32 Gb-os slaver-ként is felismeri, de "sima" slaver-ként nem.

Kábelnek is raktam már végére,közepére, úgy is mikor nem volt a másik vinyó bekötve, úgy is hogy be volt kötve.

Mi lehet a gond?

2010. márc. 14. 23:30
 9/10 A kérdező kommentje:

Azóta semmit sem csináltam, csak 1x újraindítottam, és most félig jó.

Vindóz rendesen felismeri, de ubuntu azt írja, hogy a kötet nem csatolható.

Ötletek?

2010. márc. 15. 00:19
 10/10 A kérdező kommentje:

Na most már megoldottam, ubuntu is felismeri.

Minden működik rendesen, köszi minden segítséget.

2010. márc. 15. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!