Igaz az, hogy az AMD-videókártyák mikrolaggot prokulnak sokszor és sok driver probléma is van velük, meg a cud-al is van vmi és ezért érdemesebb NVIDIA-t Venni?
Igaz, persze.
Én azt is hallottam, hogy az AMD kártyák lebegnek vízben.
Ezzel szemben az Nvidia sokkal büdösebb.
Nálam két probléma volt az elmúlt évek során AMD kártyával. Konkrétan egy ASUS R9270X-DC2T-2GD5
-ről van szó.
Az első a "flickering", ami egy olyan jelenség, ami pont terheléskor (játékok) nem jelentkezik, viszont netezés közben annál inkább. A lényege, hogy a kép fél- egyperces időközönként ugrik egyet. Roppant idegesítő, de szerencsére egy VGA BIOS frissítés megszüntette.
Megjegyzem, eleinte arra hivatkoztak, hogy ez egy "a GDDR5 szabvány "természetes jelensége", ami a memóriák frekvenciájának hirtelen változásai okoznak...
Ez a magyarázat már csak azért sem állta meg a helyét, mert az előző generációnál is előfordult, de mikor én a 7850-emet vettem (a kiadása után jóval) , akkorra ez a probléma már rég megoldott volt.
A második nem egyértelműen a kártyához köthető, de a fórumokat böngészve ő a fő gyanúsított, illetve driver hibának mondják a nálam okosabbak.
(Volt szervizben is az egész gép, de mivel a hiba nem rekonstruálható egyszerűen két hét után visszakaptam.)
A lényege, hogy bizonyos időközönként (ami lehet akár egy hónap, de pár nap is!) a képernyő kikapcsolt állapotából nem tér vissza. A gép amúgy működik, kikapcsolható, újraindítható.
Ez viszont még nem lett megoldva, bár a probléma már sokkal ritkábban jön elő, mint eleinte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!