Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD-ről vélemény?

SSD-ről vélemény?

Figyelt kérdés

A gépembe most van egy Kingston V300 60GB-os SSD (erre volt kerek 1 éve).

Most volt névnapom és apám felhozta az ötletet, hogy veszünk egy 120GB-os SSD-t azt megkapom én de cserébe oda adom a 60 gigást a laptophoz (szörnyen hosszú már a BOOTolás a HDD-ről).

Na most a tudtom nélkül egy Kingston HyperX Fury-t kaptam, 120GB-ost, mi a véleményetek róla, mármint gyorsaság tartosság és egyéb ilyen dolgok szempontjából.

A mostanira SSD-n már 2,25TB adat fordult meg 1 év alatt, a HyperX bírni fogja ugyan ezt, mert jó pár helyen halottam meg olvastam, hogy a HyperX SSD-k ugyan olyan szinten sz@rok mint a V300-as darabok. (mondjuk a V300-al nem volt semmi gondom, gombnyomástól a kész betöltött állapotig 17 másodperc telt el, szóval nem tudom akkor mit várjak a 120-as SSD-től.

A válaszokat előre is köszi!

2015. szept. 20. 12:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Jó lesz a HyperX.

SSD és SSD között sebességben alig van észrevehető különbség, 1-2 másodpercekről beszélünk boot közben.

V300-ból is csak az újabbak szarok, a régebbi Toshiba vezérlős még gyorsabb volt, nekem is olyan van.

2,25 TB meg semmi, nekem most 4,87 TB van a V300-ban, és még 100%-os.

2015. szept. 20. 12:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát vezérlős témába nem vetettem bele magam egy kicsit se, de a doboza szerint SandForce vezérlő van benne.

Na most, hogy ez jó vagy rossz azt nem tudom.

Nyugi nálam is 100/100-as az SSD.

2015. szept. 20. 12:59
 3/6 Trevor. ***** válasza:

Az már egy teljesen korrekt SSD, nyilván nem a leggyorsabb (120-asba nincs is olyan gyors, a memóriacellék kialakítása miatt azonos típusúból a 250GB-s mindig gyorsabb).

Nekem 850 PRO 128GB SSD-m van úgy 3/4-ed éve, bár én nem kímélem nagyon :D

[link]

2015. szept. 20. 13:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem jelenleg az az egyik legjobb ár/érték arányú SSD. Ennél olcsóbban nincs olyan, amit megvennék, amik meg tényleg jobbak, azoknak az áráért meg már majdnem 240-est kapni, tehát az megintcsak nem éri meg. Én is nemrég raktam össze két gépet, amikbe ezt az SSD-t tettem, teljesen jók.
2015. szept. 20. 13:06
 5/6 A kérdező kommentje:

Ezt a fajtát 16,900-ért szerezték be szüleim. (NEM, nem használt)

Full új 3 év garival.

2015. szept. 20. 13:53
 6/6 Trevor. ***** válasza:
Teljesen megérte szerintem.
2015. szept. 20. 13:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!