Tápnak milyen jellemző adatait kell nézni?
Osztott / nem osztott végű nincs. Amire te gondolsz, az szerintem az, hogy Single vagy több ágas e a 12V?! A Single a legjobb, vagyis az 1 ágas, az a legerősebb. Ha pl. 2 osztott a 12V ága, az nem annyira ajánlott pl. SLI / CF mellé, mert osztott 12V ága van, az pedig gyengécske (nem minden esetben persze). A minőségi tápegységeknél (pl. Seasonic, XFX) általában Single ág van, a belük is ezeknek a tápegységeknek a legjobb, azon kívül nagyon erősek..
Ha tápot akarsz venni, akkor ajánlom a Prohardvert! Ott segítőkészek, és van bőven infó különböző tápegységekről. Ha leírod a configod teljesen, hogy akarsz-e OC-zni, mennyiért gondoltad, stb.. akkor egy hozzáértő emberke könnyedén megírja neked milyet vegyél. De amúgy van egy tápegység ajánló oldaluk is, itt bőven olvashatsz: [link]
Koszonom a válaszokat!
Igen, arra gondoltam.
Egy chiefteck 500W CTG-500-80P- néztem ki, amire azt mondjak hogy nagyon jó, csak az egyetlen hátránya hogy nem single
Mivel nem tudom mi az az SLI / CF, nem hiszem, hogy használnám arra.
De a prohardvert kipróbálom, köszönöm
A mostani tápegységeket én annyira nem ismerem, azt tudom, hogy az XFX TS 550W még minidig egy remek tápegység, de hogy most mit aktuális venni, azt annyira nem tudom. Én szívből tudom ajánlani az XFX és Seasonic tápokat, Chieftec sem rossz, mondhatni belépő szintű, de nem sokkal drágább egy normálisabb XFX táp.
CF és az SLI tömören annyit jelent, hogy 2 videokártyás rendszer. CF esetén 2 egyforma chipsetű AMD / ATI kártyát kötsz össze, és dolgoznak együtt (de a teljesítmény növekedés nem 100%, sőt, valahol 50% sincs, szóval nem minden esetben 2x akkora a teljesítmény). Régebbi játékok (ha jól tudom) kevésbé támogatják az ilyen rendszert, de azt tudom hogy a Dying Light támogatja, és elég szép teljesítmény növekedés érhető el vele (de amúgy Crysis 3 és GTA 5 alatt is szépen teljesít a legtöbb 2 videokártyás gép). Bár megjegyezném, hogy CF-et és SLI-t csak 2db felső kategóriás kártyából érdemes csinálni, sőt.. a számítógépnek is el kell ezt bírnia, szóval egy normális tápegység sem árt, egy erősebb I5-ös (akár tuning is), de van aki csak szorzózáras I7-et mellé rak, és kész, úgyis kihajtja a videokártyákat.. Jah, meg persze egy normális alaplap.
SLI - Ugyan az mint a fent leírt CF, csak Nvidia kártyákkal. Én kicsit feleslegesnek tartom mind a kettő használatát, de alapvetően szép teljesítmény érhető el pl. 2db GTX980-nal, ha okosan csináljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!