Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha rakok két egyforma memóriát...

Ha rakok két egyforma memóriát a gépembe akkor az autómatikusan dual chanel-be indul el, vagy a bios-ban kell bekapcsolni valamit hozzá? Alaplapom: Gigabyte GA-F2A88XM-D3H

Figyelt kérdés
2015. szept. 18. 08:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha mindenben megfelelnek egymásnak, akkor simán megy a dual, semmit sem kell állítgatnod.

Csak azonos színű slotba kell raknod őket.

2015. szept. 18. 08:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Az elsőnek igaza van viszont ha a slotok egyszínűek akkor az alaplap kézikönyvébe nézd meg hogy melyikbe is kell rakni a dual channelhez.
2015. szept. 18. 08:53
 3/6 A kérdező kommentje:
4 slot van, kettő kék, kettő fekete. Akkor azonos színűekbe rakom majd.
2015. szept. 18. 09:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem mindig az egyszínűbe kell rakni, nekem két egyforma slot van egymás mellet, plusz egy más színű kicsit messzebb és pont a másmilyenbe kell tenni a másodikat.

Egyébként manapság már legtöbbször nem is kell két tök ugyanolyan memória, én akit ismerek, azoknak sem egyforma a kettő, nekem sem. Méretre egyformák, de pl. a chipek kisztása is más, az egyiken 4 darab van, a másikon 8, mégis megy dual channelben. De ez alaplapfüggő.

2015. szept. 18. 09:07
 5/6 anonim ***** válasza:
pontosan milyen az a két egyforma ram? mert vannak a piacon olyan ramok is, amik csak single channelbe mennek, ott aztán nincs dual chanel, hiába támogatja az alaplap.
2015. szept. 18. 11:10
 6/6 A kérdező kommentje:
2015. szept. 18. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!