R9 290X CrossFire-höz elég lenne 650W-os táp?
FSP Raider 650W-em van, és gondolkodom a Crossfire-ön, de mivel a videokártya hatalmas teljesítmény igénnyel rendelkezik, kételkedem... Új tápegységre meg egyelőre nem ruháznék be, így ha nem elég, ugrik az egész ötlet.
A gép többi része:
Asus H97-Plus
i5-4690
8GB RAM
250GB Samsung 840 EVO SSD
1TB WD Black
Egyébként igen - mielőtt valaki megkövezne -, tudom, hogy túlméretezett a táp a konfighoz, de amikor vettem, annyiba került, mint most az 550-es, és gondoltam, nem árt, ha van benne még kakaó...
Jajj, az érzés, amikor majdnem ugyanúgy vásároltunk. :D
ASRock H97m PRO4
i5-4690
8GB RAM
1TB WD Black
FSP Raider 650W az én konfigom is. :D
Egyébként: Elvileg a TÁP kb ~550W-ot tud leadni 12V-os ágon.
Elvileg a 290x névlegesen 290W-ot fogyaszt.
Gyakorlatban már más kérdés hogy mennyit de általába kevesebbet szokott. Ez így csak 30W-on múlik.
De... ha eladod a 290x-et és veszel egy 390x-et, az lehet hogy erősebb is és sokkal kevesebbet fogyasztana, mint egy CF 290X.
U.I.
Megnéztem a dobozát 600W-ot tud leadni 12V-os ágon, de szerintem ez még mindig kevés a procival mellette.
Elvileg el kell bírnia, de 1200W-ot javasolnak.
Köszönöm a válaszokat!
Az első válaszadó ötlete elgondolkodtatott... jobb befektetésnek tűnik.
Egyébként, az ajánlott tápegység méretére önmagában nem alapoznék. Elméletben az én egykártyás rendszeremhez is min. 750W-os tápegység kéne, de az életben nem használná ki. 1200W-os tápegységnek szerintem 4-way SLI-re elégnek kéne legyen, high-end kártyákkal, szorzózármentes i7-tel. Oké, hogy AMD videokártya, áramzabáló, de azért az 1200W viccesen hangzik egy kétkártyás géphez.
#5 - Game-debate-ről, ha már az egyik előző válaszadó is onnan linkelt.
Azt kifelejtettem a sztoriból, hogy Asus R9 290X DCIIOC-ről beszélünk.
Ehhez lehet nem árt picit komolyabb
Add el a VGA-t, procit, memóriát alaplapot. Aztán vegyél egy Asus Z170P alaplapot egy i5-6600K procival és 8gb DDR4 2400 rammal 130E-ért, plus mellé egy Gigabyte R9 390 8gb gaming VGA-t 105E-ért. Na abból már lehet CFX-et tervezni, a 8gb vram miatt.
itechshop.hu
Raider meg bőven elbírná a konfigot, tuning nélkül, de egy ilyen komoly gépbe nulla az a táp.
EVGA NEX750G, 30E, akár 10év garival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!