Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső HDD-k esetében mennyire...

Külső HDD-k esetében mennyire számít a cache és a fordulatszám?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy a cache és az RPM akkor fontos, ha valaki mondjuk operációs rendszert akar rátenni vagy valami egyebet futtatni rajta. Nekem csak filmnézéshez és zenék, programok, játékok tárolására kéne.

Egy 5400 RPM 8MB mennyivel lassabb, mint egy 7200 RPM 32 MB?

Amúgy az én belső HDD-im is ilyen 5400 RPM-esek talán és 8-16 MB körül lehet a cache mérete. Mégis azokon fut a rendszer. Igaz, 9 éves gépről van szó, Windows XP-vel...

2015. szept. 17. 12:51
 1/3 anonim ***** válasza:

A merevlemez sebességén túl van egy szűk keresztmetszet és ez az usb. usb2 esetén felesleges a gyorsabb hdd, mert nem fogod tudni kihasználni..

továbbá adattárolás esetén sincs jelentősége, nyugodtan veheted a lassabbat

oprendszernél azért megérződne a különbség

2015. szept. 17. 13:02
 2/3 anonim válasza:
Az előző hülyeséget írt. Az USB2 max SSD esetén szűk keresztmetszet. Az ilyen alap HDDk nem érik el a 480mb/s-et távolról sem...max 150-200 mb/s egy 7200esnek. (Ami ennél nagyobb fordulatszámú azon már SAS csatlakozó van de az szerverekbe megy szóval ez lényegtelen.)
2015. szept. 19. 18:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Te írtál marhaságot! USB2 az 480megabit/s ami kb 60MB másodpercenként. Annyit pedig simán elérne egy hdd. Az más kérdés, hogy az elektronika (ami usb-re alakítja) valószínűleg nem. De sata2-n ez nem ritka... sata3-n pedig ettől jóval több is.
2015. szept. 19. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!