Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel vagy AMD?

Intel vagy AMD?

Figyelt kérdés

Van két asztali gépem:

1:

Alaplap: Asrock H77 Pro4

Proci: Intel G2030 2x3000mhz

Ram: 6GB DRR3 1333MHZ

HDD: 1TB

VGA: MSI Radeon R9 270X 2GB GDDR5 256bit

2:

Alaplap: Asrock 88X

Proci: AMD A8 5600K 4x3600mhz

Ram:8GB DDR3 1600MHZ

HDD: 1TB

VGA: Prociba integrált Ati Radeon

Kérdésem melyik alkatrészek párosításával lehetne egy jobb gépet kihozni játékokra? Költeni nem szeretnék egyikre se! Válaszokat köszönöm!

2015. szept. 17. 09:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
mondjuk egy táp típusa és márkája is sokat mondana
2015. szept. 17. 09:21
 2/13 A kérdező kommentje:

Teljesen igazad van, elfelejtettem :)

Az 1.-es gépbe egy minőségi chieftech 550W-os táp, soha nem volt gondom vele, még garis,

2: 600W noname táp.

2015. szept. 17. 09:24
 3/13 A kérdező kommentje:

Bocsi elírtam az 1.-es gépembe pont ilyen tápom van: Még 22000ft-ért vettem májusba.

[link]

2015. szept. 17. 09:27
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
Az első egyértelműen jobb alap, de sírva könyörög egy i5-ért. Ha a másodikat van módod eladni és az elsőbe belerakni egy i5 3470-et, az lenne ideális. A második gépnek vannak előnyei, de alapvetően egy zsákutca, nem érdemes rá alapozni.
2015. szept. 17. 09:38
 5/13 anonim ***** válasza:

Az első gépbe vegyél egy i5-öst a második gép eladásával, gyűjtögetéssel. Illetve jó lenne az első gépbe belerakni a 8 GB RAM-ot.

Noname tápot meg soha ne használj! Az FSP Raider meg nagyon jó.

2015. szept. 17. 09:42
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors válaszokat. Bizonyára teljesen hülyének fogtok nézni, de megint csak történt egy elírás részemről :) Az 1.-es gépembe az alaplap ilyen:

[link]

Egyszerűen munka közbe vagyok, és muszáj volt lekapnom a gépem oldalát és megnézni a pontos alaplap nevét. Utolsó kérdésem, a linkelt lapba érdemes egy I5-ös procit rakni?

2015. szept. 17. 10:17
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem pont az a kategória, amibe "szokás" i5-öt rakni, de még így is sokkal előrébb leszel, mint a másikkal.
2015. szept. 17. 10:21
 8/13 A kérdező kommentje:
Értem, és köszönöm! De játékoknál van jelentősége a processzornak? Mert én eddig abba voltam hogy egy jó vga, és viszonylag sok ram kell a játékokhoz.
2015. szept. 17. 10:23
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Van jelentősége, játékfüggő, melyiknél mennyire. A lényeg nem a videokártyán van, hanem az egyensúlyon. Olyan processzor kell, amivel a lehető legjobban ki tudod használni a videokártyád erejét. Ha túl erős, kihasználatlan teljesítmény marad a processzorban (túl sokat költöttél procira), ha túl gyenge, kihasználatlan teljesítmény marad a videokártyában (túl sokat költöttél videokártyára).

R9 270X mellett inkább proci irányban lesz vízfejű a konfig, de később lehet mellé erősebb videokártyát venni, egy i5 3470 már simán elbír még a csúcskategória aljával is. Az A8 5600K esetében viszont pont a proci lenne a szűkebb keresztmetszet játékos teljesítmény szempontjából már ezt a középkategóriás kártyát is meg tudja akasztani, viszont a későbbi fejlesztés lehetősége el van vágva, annyival erősebbet nem kapni abba a foglalatba, ami megérné a cserét.

Szóval az Intel konfig egy hosszú távon előnyös (olcsóbb) választás, az AMD változat esetében viszont jelenleg nem kellene ráköltened semmit, ha viszont már kevés lesz a teljesítménye, egy az egyben cserélni kell az egészet, mert már elérted a platform határait.

2015. szept. 17. 10:55
 10/13 anonim ***** válasza:
69%

KÉRDEZŐ rakd át az első gépből a VGA-t meg a tápot a másodikba és kész. Procit ha tudod húzhatod, esetleg egy Arctic A30 hűtőt dobsz rá. Azt a kártyát kihajtja.

Az elsőbe meg nem kell VGA, netes filmes gépnek jó.

2015. szept. 17. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!