Nvidia Gforce 2GB kártyát bármelyik számítógépbe be lehet tenni?
Olvastam egy használt PC hirdetést, ahol azt írták, hogy a video kártya 380 MB-ig bővíthető... ez azt jelenti, hogy nem minden PC fogja vinni a 2GB-os videot?
Milyen alap proci kell hozzá?
Amit keresek most az a intel dual...
Ha ennyire pontos típus kell, akkor én honnan fogom tudni, ha használtat akarok venni, hogy jó vagy nem, ha még az igazi "kockák" se tudják így?
Amit linkeltem, a video kártya pontos neve szerepel: GIGABYTE GV-N210D3-1GI 210 1GB GDDR3 PCIE
Itt a link: [link]
Ha ez nem elég pontos, akkor hogyan lehet egyáltalán használtan venni valamit?
Használt PC-nél pedig nincs oda írva a pontos alaplap, hisz én is csak ennyit látok: Processzor: Intel Core2Duo E4600
link: [link]
Akkor így hogy a bánatba fogok összeillő kártyát és gépet venni? :)
Gépet cserélek, így nem fogok tudni alaplapot mondani, épp ezért kérdezem, hogy mit nézzek?
Az alaplapot nézd.
Nem látod?
Mi a megoldás?
Keresel egy másikat....
Akkor most elmondom, hogy is működik a számítástechnika hardveres része.
Ahhoz, hogy egy működő konfigurációt hozz létre, mindennek passzolnia kell, mindennek kompatibilisnek kell lennie. Mindennek az alapja az alaplap. Azért "alap" mert erre építesz.
Azalaplapra csatlakoztatsz mindent. Processzort, videókártyát, RAM-ot stb...
Ha van egy alaplapod, DDR3 RAM slottal, abba csak és kizárólag DDR3 RAM fog belemenni. De még ebben az esetben sem biztos a "siker" mert vannak lapok, amik nem támogatnak bizonyos frekvenciákat, bizonyos méretet (GB) és hasonlók.
Ha van egy alaplapod AM2+os alaplapod, abba csak AM2+ megy. Nem tehetsz bele Intel Pentiumot, mert annak más a foglalata. AMD és Intel teljesen más foglalattal rendelkezik (AMD-nek a processzoron vannak a "lábak" INTEL-nél a lapon)
Ha videókártyáról van szó, azért fontos tudni az alaplap tipust, mert más és más foglalatok vannak, kártyák és alaplapok között. Régi alaplapra nem tudsz GTX980Ti-t rakni, mert nem egyezik a foglalat, nem tudod belehelyezni.
Összegezve: hiába vagyok kocka, mögöttem jópár összerakott géppel, ha nem tudom az alaplap típusát, akkor nem tudok elkezdeni gépet építeni, bővíteni. értsd már meg, hogy alaplap kell nekünk, ahhoz, hogy tudjunk mondani valamit is.
De ha szeretnéd, mondasz egy árat, és összerakok neked egy gépet, majd elküldöm, PCX-en össze is rakják. És minden új lesz a gépedben.
Köhömmm... ha szabadna beleszólnom:
A linkelt gép nevére rákeresve első találat:
Q35 North Bridge - Intel 82Q35 Graphics and Memory Controller Hub (GMCH)
ICH9 South Bridge - 82801IO ICH9DO I/O Controller Hub
SMSC SCH5617 LPC Super IO
Winbond TPM
Slot 1: Full height, PCI Express x16
Slot 2: Full height, PCI Express x1
Slot 3: Full height, half length PCI
Slot 4: Full height, half length PCI
280 Watt power supply with manual voltage selection switch
Összegezve: Igen bővíthető lenne ezzel a kártyával, de...
1) Nem éri meg, mert az amire neked kell az integrált is bőven elég. Ilyen olcsó, kis teljesítményű kártya semmi javulást nem hozna neked, csak pénzkidobás. Inkább plusz ramot vennék bele azért a 10-esért...
2) Komolyabb kártyát pedig azért nem érdemes belerakni, mert a táp nem bírná el! Ha pedig még el is bírná (tételezzük fel kicserélnéd - vagy inkább cseréltetnéd, de akkor már többet költöttél rá, mint egy új gépre) akkor sem lenne sok értelme, mert egy alap videokártyát nem támogat a premier pro. Ha olyat akarsz amit tudsz is ilyenre használni (vagy veszel bele hardveres tömörítőkártyát) akkor az kb 10x annyiba fog kerülni mint ez a kis lenovo...
Azt javaslom, használtan vegyél egy erős procival és sok rammal rendelkező gépet és az tökéletes lesz számodra. Az integrált vga is elég, a többit prociból megoldja. Ha vga-t akarsz dolgoztatni, akkor arra külön szánj egy 100-ast!
Apropó: videovágó program 4GB ram alatt fel sem települ!!!!! Csak mondom...
(Nem nem a vga-ra gondolok, a vga-nal teljesen mindegy hány GB-os az csak a játékok textúrájánál számítanak.)
Köszi a válaszokat!
Még annyi lenne a kérdésem, hogy mit értünk erős proci alatt?
dual-core
i3
i5
i7
vagy egy dual-core elég magas Ghz számmal? vagy a belső cache számít? annyi minden van, azt se tudom, mi számít :)
Nagyon összetett dolog ez így. Kicsit olyan mint az autónál megkérdeznéd, hogy jó-e a "golf"... függ az évjárattól a lóerőtől, fogyasztástól és hogy benzin vagy diesel-e hiszen más-más felszereltséggel és motorral árulják őket.
Na ez csak példa, lehet nem a legjobb, de arra próbálok rávilágítani, hogy nem olyan egyszerű ez.
Én azt javasolnám, hogy egy 4. generációs i5 megfelelne erre a célra bőven. 8GB DDR3 RAM (1600MHz) + ~10 tápegység + ~10 a ház ha újonnan vennéd. Ez kb olyan 100-110körül van ha a hdd-t is beleszámolom.
hopsz kimaradt az alaplap... szóval 130, de ez újonnan, garanciával!
Asrock B85 PRO4 alaplap 12+24 hó gar. Ár: 20 218 Ft
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9B memória 12+48 hó gar. Ár: 16 444 Ft
FSP 350W FSP350-60APN tápegység 12+12 hó gar. Ár: 9 841 Ft
Intel Core i5-4460 processzor 12+24 hó gar. Ár: 54 614 Ft
Raijintek Arcadia fekete számítógép ház 12+12 hó gar. Ár: 9 774 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 12+12 hó gar. Ár: 14 698 Ft
Gépösszeszerelés Ár: 4 990 Ft
szummázva ~130
ebből kb max 10-15 faragható ha kevesebb a memória vagy olcsóbb a ház. illetve ha a keret engedi akkor bővíthető ssd-vel stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!