Milyen videókártyát rakhatok a gépembe ilyen táppal?
6000-ből nem kapsz olyat.
Az volt a legolcsóbb, amit ajánlottam. A következő szint, a 400 wattosok, már 8-10000 ft (pl a zalman 400 wattosa 9600ft), és ez még mindig nem a high-grade minőség. Hanem az, amit ha beteszel a gépedbe, nem kell aggódnod, hogy holnap kuka lesz az egész.
A régi géped valószínűleg nem olyan nagyfogyasztókkal, s olyan érzékeny elektronikai berendezésekkel van tele, mint amik ma vannak a piacon.
De mondok más példát:
A gagyi termékekből 100-ból 5 mondjuk 3 éven belül tönkremegy, ebből 2 az egész géped elfüstöli.
A magas minőségű tápokból 3 év alatt tönkremegy 2, s ebből egyik sem viszi a gépedet magával.
Gondolj bele, megéri az a pár ezer forint plusz a biztonságért.
Nekem is volt LC Power tápom, semmi gond nem volt vele. De kifoghattam volna egy selejtest is, nagyobb eséllyel mint a normális gyártóktól.
Az olcsó gigabyte tápom (hiába hinné azt az ember, hogy a gigabyte név kötelez) 2 év alatt megfőzte magát, majd elégette a kondit, s folyton lecsapta a gépet és a biztosítékdobozt.
A 16000 ft-os sharkoonom 1,5 év alatt (lekopogom) semmi ilyet nem művelt még, gyakori áramszünetek során is mindig megóvta a gép minden alkatrészét.
Aztán a hatékonyság megint egy újabb téma, amit lehetne boncolgatni. A noname gyártók 40-70%-os hatékonyság között dolgoznak, míg a nevesebbek 75-92% között (a konnektorból felvett energia).
A hőleadás a rossz hatékonyságból eredően felfűti a gépedet, lassan megfőzve ami benne van.
Aztán kérdéses ugye, hogy mennyire képes leadni a rá ragasztott plecsninek megfelelő teljesítményt. A gagyik között van, hogy csak a harmadát tudja. A neveseknél ilyen probléma nincs. Hidd el, mi a javadat akarjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!