Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A kingston hyper x 1866...

A kingston hyper x 1866 Mhz-es Cl 10-es Ram-ot fel lehet húzni 2133-ra?

Figyelt kérdés
A bios-ban van ilyen lehetőség de nem tudom hogy kibírná-e a modul? Az alaplap támogatja.

2015. szept. 13. 13:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha fel is lehet, akkor sincs szinte semmi értelme, max egy erősebb IGP gyorsulna tőle mérhető aránnyal, hagyományos felhasználásnál kb 1%-t jelentene átlagban, amiért ne hiszem, hogy megéri nyúzni a cuccot. A CPU műveletek zöménél nem okoz a RAM sávszélesség szűk keresztmetszetet...ha ez így lenne, akkor a dual chanel miatt (ami dupla sávszélt is jelent egyben) is kétszer gyorsabb lehetne a CPU teljesítménye, de gyakorlatban csak átlag 7-8%-t számít ez is (egy erősebb IGP-nél ugye kijöhet akár a kétszeres gyorsulás a single vs dual javára, mert ott sokat számít a sávszélesség, hiszen adatfolyam feldolgozásról van szó. Egy CPU komplexebb feladatokat végez és sok a megszakítás/kontextusváltás így ott a késleltetés is legalább annyira fontos, mint az órajel...bár szembetűnően sokat az sem nyom a latba).
2015. szept. 13. 13:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem oda írni hogy Apu-t használok. Amúgy 2db ram van a gépben. Akkor kibírja a húzást vagy nem?
2015. szept. 13. 13:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Erre csak azt lehet mondani, hogy próba cseresznye, bár ehhez szvsz az alapórajelet kell megpiszkálnod szerintem, amit ha felnyomsz 100-ról 110-re, akkor azt jó eséllyel elbírja a rendszer külön visszaosztások és feszültségpiszkálás nélkül. Ezzel ugyanis 10%-val nő a CPU, HT/NB és a RAM órajele is (PCIe legyen fixálva 100MHz-en) így kijöhet a DDR3-2053MHz. Ha mégsem bírja, akkor vissza. Mondjuk nem biztos, hogy +10% tuningért megéri-e vesződni, nem egy komoly különbség. Alapórajel emelés nélkül nem tudom, hogy lehet-e memóriát tuningolni (szerintem nem).
2015. szept. 13. 13:43
 4/4 Szirty ***** válasza:

Túlságosan bonyolult volt a válasz?

Toljad neki had pörögjön!

Aztán ha gyorsabb ugyan nem lesz, de fagyni fog, majd visszább veszed. :)

2015. szept. 13. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!