Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » új skylake processzorokat...

új skylake processzorokat mennyire érdemes venni mennyire éri meg jobban mint a mostani procok?

Figyelt kérdés
2015. szept. 12. 13:37
1 2
 1/12 Trevor. ***** válasza:
Mivel van belőle 2db, egy i5 és i7, mindkettő szorzózármentes. Ez a kettő megérheti.
2015. szept. 12. 14:11
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez így hülyeség már megjelentek az alsóbb kategóriás szorzózáras modellek is.

[link]

[link]

Még jönni fog egy i5 6500, minden bizonnyal a kettő közé, illetve 2 vagy 3 darab i3. Nagyjából 10%-kal gyorsabb az előző (Haswell) generációnál, szóval az áruk még ingerküszöb felett van, és amíg tele vannak a raktárak a Haswellel, szerintem nem is nagyon fog csökkenni. A 6600K van régebben a piacon de annak is elég vadul ingadozik az ára. 80 ezer alatt jó vétel.

Igazán Sandy Bridge-ről érdemes Skylake-re váltani. Arról is inkább akkor, ha hosszú távra veszel gépet és ezért hajlandó vagy bevállalni a 15 vagy esetenként még nagyobb felárat. Egyébként még várnék, amíg rendeződnek az árak, mert jelenleg jó 20%-kal az Intel által ajánlott fogyasztói ár fölött kínálják a procikat.

2015. szept. 12. 14:30
 3/12 A kérdező kommentje:

oké, és különösebben mik az előnyei?

ha jól tudom annyi h kezeli a ddr4-et

de annak meg mi az előnye?

pár éven belül a játékokhoz meg egyéb dolgokhoz már szükséges lesz?

szerintem a mostani ddr3 is bőven jó. mennyivel gyorsabba ddr4?

egyébként a skylake procihoz már ddr4es cuccost is illik venni, nem?

2015. szept. 12. 14:40
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A DDR4 jelenleg alig gyorsabb, mint a 3. Játékok alatt nem érzed, talán a mostanában divatos teljesítménytesztek mutatnak valamilyen minimális eltérést.
2015. szept. 12. 14:42
 5/12 A kérdező kommentje:
tehát akkor semmi értelme megfizetni a felárat?
2015. szept. 12. 14:47
 6/12 Trevor. ***** válasza:

Bocs, nem követtem mostanában annyira a híreket.

A DDR4 ramok ára is kezd normális lenne, szóval valóban lehet értelme Skylake-re építeni.

2015. szept. 12. 14:50
 7/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#5 csak ha nem tudsz varni akor van "ertelme"

m'eg csak most jott ki a Skylake de mindjart le is valtsak, ha minden jol ment volna mar le is valtotak volna

2015. szept. 12. 15:18
 8/12 Trevor. ***** válasza:
Kaby Lake remélhetőleg nagyon előrelépés lesz majd teljesítmény terén.
2015. szept. 12. 16:06
 9/12 BM-Striker ***** válasza:
100%

Ha tuningot tervezel, akkor a Skylake jobb , mint a Haswell, mivel nincs benne beépített VRM.

Emiatt az i5-6600k megérheti, ha 3-5 éven belül nem akarsz processzort cserélni.

De szorzózárasból egyenlóre nem érik meg az árukat.

2015. szept. 12. 16:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha én vennék gépet, egyenlőre maradnék a bevált Haswell-nél, és a DDR3-nál. A Skylake főleg az IGP terén javult, azt meg gondolom nem tervezed használni igazán. A processzormagoknál nincs kiemelkedő eltérés. Ráadásul egy 4770K, de még egy 4670K is évekig elég lesz. Pláne mivel szorzózár mentesek.
2015. szept. 12. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!