Lefagy a gépem, ha külső merevlemezt csatlakoztatok rá. Mi lehet a megoldás?
Ilyen gépem van:
Windows 7 van rajta,
Intel Celeron processzor, E3400 2.6 GHz
3 GB memória
Ilyet szeretnék rá csatlakoztatni:
WD Elements 1 TB-os merevlemez
Nem lehet tudni egyébként, hogy mikor fog lefagyni, van, hogy 10 percig is bírja, van, hogy csak 1 percig.
Másik érdekesség, hogy egy másik alkalommal csatlakoztattam a gépre egy mobil szkennert (tollszkennert), s akkor is lefagyott.
Ilyenkor csak a Reset gombra reagál. De úgy gondolom, hogy ez azért nem normális működés, hiszen konkrétan nem tudok dolgozni a gépen a lefagyás miatt se a merevlemezzel, se a szkennerrel.
Más: ha csatlakoztatok rá normál szkennert, akkor nem fagy le.
Most akkor tehát úgy néz ki, hogy valamilyen külső eszköztől lefagy, valamitől meg nem. Miért van ez, s mi lehet rá a megoldás?
Ez van a 420-as szám alá írva:
KOB AP4 420 XA
ATX Switching Power Supply
Ez alatt egy kis táblázat, melynek sorában a következő szavak vannak:
Voltage Current Frequency
Ebből kiderül, hogy milyen tápom van?
Akkor ilyen KOB AP4 kezdetű tápokat nézzek?
Milyen az, ami már jó, s viszi a külső vinyót meg más dolgokat, amiket rácsatlakoztatok?
Na, kicseréltem a tápot egy nagyobbra: 420-as helyett most más 500-as van benne.
Rácsatlakoztatom a külső vinyót, s van, hogy megy. Van, hogy napokig semmi gond, rendesen ki is tudom kapcsolni a gépet használat után. Aztán egy nap meg ismét lefagy, teljesen váratlanul, s vagy a Reset gombbal újraindítom, vagy hosszan nyomom a bekapcsológombot. Ez azért nem normális. Most akkor mi lehet a gépemmel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!