Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ebbe a számítógépbe megéri +4...

Ebbe a számítógépbe megéri +4 GB RAM-ot venni?

Figyelt kérdés

RAM: 4 Gb

Processzor: Intel(R) Celeron(R) CPU G1610 @ 2.60 GHz 2.60 GHz (szóval kétmagos, 2×2.60 GHz)

Videokártya: NVIDIA GeForce 9600 Gt (512 Mb VRAM, 256 bit)

Merevlemez: 500 Gb

Alaplap: DDR3-as, a fajtáját most így nem tudom megmondani

2015. szept. 7. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Persze, még megéri.
2015. szept. 7. 22:20
 2/10 anonim ***** válasza:
66%
Ebbe felesleges.
2015. szept. 7. 22:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Lehet bele de túl sok változást nem vennél észre.

Egy processzor és vga csere jól jönne benne és akár még egy erős gépet is lehetne összehozni belőle.

2015. szept. 7. 22:31
 4/10 Trevor. ***** válasza:
82%
Inkább processzort kéne cserélni, i3/i5-re.
2015. szept. 7. 22:40
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
Mindenképpen megéri. Egyáltalán nem igaz, hogy ne vennél észre majd változást, 4 giga ram ma már kevés, így sok esetben az lehet a szűk keresztmetszet (nyilván nem játéknál).
2015. szept. 7. 22:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg sokat nem dobna rajta, max ha HC felhasználó és egyszerre 5 dolgot csinál és 15 ablakkal böngészik. Normál felhasználáshoz még elég 4GB RAM (muterom 2GB memóval netezget meg egyéb alap dolgokat csinál). Itthon 2 gépben is 4GB memória van (a kérdésben lévőnél erősebb gépek), nálam 8GB már évek óta. Teljesen jól használható mindegyik...
2015. szept. 8. 01:29
 7/10 anonim ***** válasza:
44%
Ma már nem kell HC felhasználás, egyszerű böngésző is megesz több gigát, ha futtat még 1-2 memória igényesebb alkalmazást, plusz ugye ott a rendszer is, akkor 4 gigával már swappelés lesz. A 8 giga olyan ma már, mint 3-4 éve a 4 giga volt, power usereknek már inkább 16 giga a minimum.
2015. szept. 8. 22:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Érdekes, de szerintem kicsit túlzol (a böngészős rész igaz, de azért 4GB RAM mellett még lehet kényelmesen netezni).
2015. szept. 9. 00:20
 9/10 anonim ***** válasza:
36%

Nem tudom miért kell lepontozni minden jó válaszolót, de ebbe tényleg felesleges 8GB RAM. Összehasonlításképpen: nekem nem eszik az egész rendszer kettőt se (megvan nyitva 6 fül és két irodai alkalmazás). Elhiszem, hogy a Chrome felhasználóknak 64 GB RAM kell egy szaros böngésző elindításához, de az emberek többségének nem így van.

Ez egy irodai gép, és ebbe 4GB RAM több, mint elég. Ha másra kell, akkor először processzort kéne cserélni és videokártyát, utána lehet szó RAM-ról is.

2015. szept. 9. 03:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Irodai gépbe ez a VGA és ez a CPU is bőven sok, legnagyobb eséllyel a kevés RAM lesz a szűk keresztmetszet. Ha 2 gigát megesz a böngésző, akkor már 4 giga fölött lesz az összhasználat, ha más is fut.
2015. szept. 9. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!