Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor hiba?

Processzor hiba?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy AMD A8-7600 (4 CPU + 6 GPU) processzort és csak 2 mag működik a 4-ből. A CPU-Z is csak 2 magot és 2 szálat ír, a 4 helyett. Valamint a 4 MB L2 Cache is csak 2 MB. A processzor kompatibilis az alaplappal, vásárlás előtt ellenőriztem le, BIOS verziója a legfrissebb nem béta, F5. Minden driver a legfrissebb. Ez mitől van, esetleg lehet-e valamit kezdeni vele? A választ előre is köszönöm!
2015. szept. 5. 06:51
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

1: windows gomb

2: beírod hogy msconfig

3: enter

4: második füld(boot)

5: további beállítások gomb

6: processzormagok száma: 4

7: szivesen

2015. szept. 5. 07:03
 2/8 A kérdező kommentje:
A speciális rendszerindítási beállításoknál csak 1 és 2 van. Valamint az EasyTune6 is ugyan annyit lát mint a CPU-Z.
2015. szept. 5. 07:11
 3/8 anonim ***** válasza:

A biosban hany magot lat?

ha csak 2.ot akkor biosz frissites.

2015. szept. 5. 07:23
 4/8 A kérdező kommentje:
A BIOS -ban az M.I.T -nél 4 működő magot lát, mind azonos értékeken futva. A Windows-on belül minden csak 2 magot (CPU-Z, ET6, Feladatkezelő..stb) A jelenlegi (F5) BIOS -nál csak egy béta (F6e) áll rendelkezésre. Az alaplapnál azt írják, hogy minimum F4 -es BIOS szükséges a processzorhoz.
2015. szept. 5. 07:29
 5/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

es mi az alaplap pontos tipusa?

egy BIOS Resetet probaltal mar? (tudod a gombelemes)

tapegyseged pobtos tipusa?

alaplapon 20+4pin van bedugva? es a 8pin EPS van lapon mindketto be van dugva? vagy ha 4pin es van tapon csak akkor jo szelebe dugtad?

probaltad mar linux live rendszerel?

vagy pl ujrstelepiteni windows t

milyen windows teljesen pontosan?

2015. szept. 5. 09:46
 6/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

es hogy porpg a cpu?

nem lehet hogy turbo ra all valamiert es ezert van 2mag lekapcsolva?

illetve energiatakarekosag miatt lekapcsol 2magot

bios resetnek ezen segitenie kellene

de megnezheted az ehezkapcsolodo beal,itasokat bios ban

2015. szept. 5. 09:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Már megoldottam.. Előző processzornál be volt állítva, hogy 2 maggal induljon és ez volt a hibás, levettem és mind a 4 mag fut. Köszönöm a válaszokat! (Kontár, alaplap: F2A78M-DS2 ; igen próbáltam ; N Power 500W N500 hőmérséklet szabályzós beépített PFC és túlfesz védelemmel ; Windows 7 Ultimate 64bit ; 3.1-3.8GHz :) )
2015. szept. 5. 14:41
 8/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
ha megvan az ok akkor oke, de neked csak emlekezni kelet voln hogy mit kapcsoltal ki:D
2015. szept. 5. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!