Milyen alaplapot és AMD procit ajánlanátok játékra? DDR3-ra gondolok, Intel nem kell.
és miért nem jó az intel?
(nincs bajom az amd-vel de ha kifejezetten játékra veszed, akkor miért pont amd?)
Ezt az iszonyatos baromságot honnét vetted? Én is AMD fanatikus vagyok, de még nekem is világos, hogy legkorábban jövőre lehet érdemes nagy teljesítmény reményében AMD processzort venni, mert akkorra várható a Zen.
Vagy ne akarj most AMD-t venni, és várj a Zen-re, vagy Intel.
Ha az APU-ra gondolsz, akkor valóban az amd-vel járnál jobban. Ellenben feltételezem, hogy nem APU-ra akarod építeni a géped, mert teljesítményben nem sokáig szolgálna ki...
tehát egy magonként erősebb proci kellene, ez pedig az intel!
te most komolyan azt hiszed, hogyha amd procit veszel akkor jobban megy a játék, mert gpu-kat is gyárt? :D
#7 Mert butaságot szeretne! Azért!
FX-el lesz 8 szál a gépében, amiből 4-et használ majd. A8-A10 esetében pedig lesz egy relatíve erős APU-ja amit k****ra nem használ majd semmire...
Olyanért fizet amit nem tud kihasználni, ugyanakkor a gyengébb teljesítményt fog elérni, hiszen "valamit valamiért". Ezen tudása ezeknek a prociknak annak árán van, hogy szálanként jóval gyengébb mint az intel.
Nem beszélném le, ha nem lenne odaírva, hogy JÁTÉKRA!
Van egy csomó felhasználási terület ahol profitál a sok szálból, pl 3D modellezés, renderelés, virtualizáció, stb... a játék pont nincs köztük. Ha olcsón kell egy sok szálas konfiguráció, akkor bátran ajánlom az amd fx sorozatát. Ha olcsón kell egy erős apu-val rendelkező gép (pl nem játszik sokat, csak pár alacsonyabb igényű játékkal) de elsősorban filmnézésre és tanulásra/munkára használja a gépet akkor felesleges bele dedikált vga, mehet rögtön egy A8.
Mumus lehetne még az AMD Athlon X4 860K. Ezzel csak az a bajom, hogy alapból nem túl erős (de olcsó), viszont hova fogsz fejlődni? Ha nincs pénzed vehetsz olcsón 1150-es procit amit később i5-re cserélhetsz, de játékok terén az FM2+ -ba én nem érzek fejlesztési potenciált... Ott maradna az APU-s sorozat, amivel kapcsolatban már kifejtettem a gondjaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!