Ez szerintetek jó gép? Vagy tudtok jobbat összeállítani? (csak a gépház 230000 volt, kb. annyi, de ez nem fix határ)
Alaplap: Asus B85-PRO GAMER
CPU: Intel Core i5-4460 dobozos
RAM: Kingston HyperX Beast DDR3 1866MHz 8GB CL9 Kit2
Videókártya: Gigabyte PCIE3.0 GTX660 3072MB DDR5 OC
Merevlemez: WD 3,5" 1TB 7200RPM 64MB SATA-III Caviar Blue
Gépház: Asus TA-86 fekete
Tápegység: Gigabyte Superb 620W
Ezt a számítógépet két célra fogják használni: 2 virtuális gépen (nem egyszerre, bár az is lehet) futtatnak két rendszert, és azon fog számítógépezni két ember: apa/fia. Apuka programozó, irodai programcsomaggal foglalkozik, a fiú leginkább játszik, de pl. a keresőt is szokta használni/Minecraftban scriptelni dolgokat, stb.
Amint mondtam, ez egy rugalmas felső határ, és a monitor/egér/billentyűzet egyértelmű. (korábbi tapasztalatok)
Ha tudtok jobbat ezen az áron, akkor írjatok olyat, vagy lehet hogy nem lenne érdemes ennyi pénzért bármit is venni? Lehetőleg minél értékállóbb kéne :)
Minecrafthoz ilyen számítógép teljesen felesleges és ilyen fiatalon neked sem fog kelleni. Irodai munkához elég a legolcsóbb processzor, minecrafthoz sem kell több.
Én több évig egymagos Pentium 4 processzorral voltam egy nVidia 9500 GT 512mb és 2GB RAM kíséretében. A legtöbb játékhoz elegendő volt. 90-110 ezer Ft-ból ki lehet hozni egy nagyon is jó gépet.
AMD FX4 3.8Ghz egy nVidia 750-el és 4Gb RAM bőven elég mindenhez.
Megpróbáltam az összes választ figyelembe venni, szóval amit megállapítottam: (javítsatok ki ha tévedek, és nem jó):
Alaplap:
ASRock B85M PRO4
Memória:
Kingston HyperX Fury 1600MHz 16GB CL10 Kit2 kék
Videokártya:
Gigabyte GV-N960OC-4GD
Belső merevlemez:
WD 3,5" 1TB 7200RPM 64MB SATA-III Caviar Blue
Számítógépház:
RAIJINTEK Arcadia White
Tápegység:
Thermaltake Berlin 630W
Thermaltake tápot cseréd FSP Raider 550W-ra.
GTX 960 ból felesleges a 4GB.
Egy R9 380 Nitro-val sokkal jobban jársz. (4GB-os ,de ez ki is tudja használni..)
Még nincs meg a gép? Egyébként 12 éveshez képest elég jó a helyesírásod és a fogalmazásod (már ha tényleg annyi vagy).
Corsair Midi Spec 01 red
FSP Raider S 550W
Gigabyte Z170-D3H
i7-6700K
2x8gb DDR4 2400 CL14 corsair
WD ezex 1Tb
Ez kb. 235E az itechshop oldalon. Bármilyen VGA-val bővíthető, a prociba integrált kb. 25%-al erősebb a HD4600-nál tehát még az is alkalmas játékra.
A proci a legújabb 6.generáció csúcsa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!