Melyik lenne a jó választás?
Sapphire R7 260X 1GB DDR5, Sapphire R7 260X 1GB DDR5 OC vagy pedig Gigabyte R7 260X 2GB DDR5 OC?
Melyik lenne a legjobb és miért?
A Gigabyte-os Directx 11.2 -ővel kompatibilis emellett a másik kettő Directx 12-vel, de ugyanakkor megérné-e valamelyikből is OC-sat venni?
A válaszadók számából felmérheted, hogy igazából egyiket sem ajánlaná senki, az ok pedig a következő:
1.: manapság már senki sem vesz 1GiB GRAM-os videokártyát, mert lassan a 4GiB is kevés lesz.
2.: ezek már nem mai videokártyák, ha van eszed, akkor vársz türelmesen, gyűjtesz több pénzt és veszel valami jobbat.
A DirectX 12, ha jól tudom még csak részlegesen van támogatva.
Az OC = OverClock, azaz túlhajtott, tehát elvileg gyorsabb, mert magasabb órajelen pörög. (ergó megéri)
Magánvélemény: én ha most vennék videokártyát, akkor is valamilyen nVidia chipset-eset vennék, még akkor is, ha a tesztek szerint az ATi (Radeon) jobb eredményeket is mutat.
Mivel mind 260X, mind ugyanazt tudja és ugyanazt támogatja.
Az OC csak alig jobb mint a sima, és húzni te magad is tudod.
A 2GB-os már jobb lenne, de erre a kártyára nincs sok értelme, mert ahová kevés az 1GB, ott úgyis elfogy a kraft a 260X-ből, szóval azért sincs sok értelme többet fizetni.
Ha csak ezek jöhetnek szóba, szerintem vedd a simát, főleg ha még olcsóbb is. De jobb lenne feljebb menni legalább egy R7 265-re, vagy R9 270-re.
" HD7790-nek felel meg, és ezekhez a játékokhoz legalább egy HD7870-7970 ajánlott és hát elvégre az a 7790 annyira nem sokkal kisebb"
Nem-e? Sehol nincs azokhoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!