Mennyire kapna szárnyra a gépem?
Következő a konfigom:
Alaplap P5KPL-AM SE
CPU típusa DualCore Intel Celeron E1400, 2000 MHz
Memória Kingmax 3gb 800Mhz DDR2
Videó kártya PCIE 130GT 786 Mb HP DDR2 VGA
Merevlemez wd 250Gb 8mb sata
Nem egy gamer gép, de nem is arra kell. Tudom elavult már kicsit.. nagyon. De, teszi a dolgát.
Amit cserélnék benne a processzor lenne, egy intel Core 2 Dou E8400 típusú processzorra. Az óra jele is magasabb, és a cache nem 512, hanem 6 MB. Lényeges különbség van a két processzor között szerintem.
A másik amit most mindenképpen cserélnék a memória lenne. Van egy 2 Gb-os és egy 1 Gb-os DDR2-es RAM, az 1 Gb-osat cserélném egy szintén 2 Gb-osra.
A későbbiekben pedig kapna egy 60 Gb-os SSD-t a rendszernek, és a videó kártyát cserélném egy GIGABYTE GeForce GTS 250-esre. A maga 256-bitével és a DDR3-mas memóriájával szerintem ez is dobna valamit a gépen.
Túl sok pénzt nem szánok rá, a hardvereket használtan akarom beszerezni.
Szerintetek gyorsulna ezektől a gép?
Jelenleg w7 ultimate fut a gépen abból is a 64 bites verzió. Eddig a w7 u. 32 bitessel futott a leggyorsabban.
Szóval szerintem az is fog rá vissza kerülni.
Igen? Nekem 8GB RAM van a gépemben. Egy Windows 7 Ultimate 64bit fut rajta. Legfrissebb minden szoftverem. Pl a Skype amit megeszik, az semmi. Különben is akkor futtatod, amikor akarod. Van egy régi gépem. 1GB RAM. Legfrissebb minden, és nem akad.
Sőt, régi verziók könnyebben halnak be, hamarabb lesz vírusosabb a gép.
Nyugodtan felteheted a legfrissebbeket, sőt, rakd is fel. Semmivel nem fognak többet enni. 4GB egy mezei gépnek bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!