Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » FX 6300 proci max milyen...

FX 6300 proci max milyen videokártyákat hajt ki?

Figyelt kérdés
Mert én úgy tudom hogy GTX 960 vagy R9 380 a max megráncigálva 4.5ghz órajelen.
2015. aug. 26. 23:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem alapon is bírná ezeket, bár ezt csak abból következtetem, hogy ha egy két magos i3 4160 bírja ezeket a kártyákat, akkor az FX sem okádik be tőlük.
2015. aug. 26. 23:15
 2/8 anonim ***** válasza:
FX-hez jó bármilyen videokártya, nem 2005-ben élünk már hogy a kihajtáson kelljen rágódni.
2015. aug. 26. 23:41
 3/8 anonim ***** válasza:

"FX-hez jó bármilyen videokártya, nem 2005-ben élünk már hogy a kihajtáson kelljen rágódni."

És nem is az oviban vagyunk, hogy hülyeségeket beszéljünk....

Ugyan úgy limitálhatja az egyik hardver a másikat.

Jelen esetben valóban a proci lesz a limitáló tényező.

Kevésbé cpu igényes játékokban, tuningolva kihajtja ezeket a kártyákat, de ha olyan játékkal játszol, amihez kell egy combosabb cpu, akkor ott bizony limitálni fog a proci.

Egyébként kérdező: Amennyibe az FX 6300 + lap + hűtő kerül, annyiból már veszel i5-öt is kb.

Nekem is volt FX 6300-am, és én is 4,5ghz-n használtam.

Thermalright Macho 120 volt rajta, ennél kisebb hűtő már nem biztos, hogy elbírt volna vele. Ez 11k körül van. Az alaplap egy Giga 970A-UD3P volt. Ez most olyan 22k körül megy. (és ez a lap a minimum, ha ilyen tuningot akarsz. )

Az FX 6300 30k körül megy.

Ez összeadva 62 ezer környéke.

Ennyiből már veszel egy i5 4460-at és egy H81-es lapot, és a sokkal erősebb egyszálas teljesítmény miatt játékra is sokkal jobb lesz.

2015. aug. 26. 23:50
 4/8 anonim ***** válasza:
GTX960-al nálam remekül megy még turbo core bekapcsolása nélkül is.
2015. aug. 26. 23:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez programtól is függ. Például a most megjelenő Metal Gear Solid V-nek brutális processzorkövetelménye lesz, azaz abban az esetben "nem hajtja ki", más játékok esetében meg mondhatni, hogy majdnem egy szinten van a GTX960/R9 380 az FX 6300-al.

Ebben az árkategóriában én is inkább intelpárti vagyok i5-4460 H81 lappal sokkal jobb választásnak tűnik.

2015. aug. 27. 00:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Árkategórián belül nem fogsz látványos különbséget látni néhány kósza fps-en kívül sem Intellel, sem AMD-vel. Egyik játék ezzel, a másik azzal megy jobban tehát rohadt mindegy. Nekem eddig egy játékkal sem volt bajom hasonló konfig mellett, mind fut szépen és magas beállításokkal. A technikai része pedig sosem érdekelt csak az hogy kényelmesen végig tudjam játszani a játékot, és mostanában nem volt olyan gond hogy ez ne ment volna. Az FPS droidok gépe pedig úgyis 300 ezernél kezdődik.
2015. aug. 27. 00:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért az i5 és az FX 6300 nem egy árkategória. :) Az i5 mérföldkövekkel stabilabb, és egyben 20k-val drágább is, csak simán fut olcsó lappal, + hűtés nélkül is.

Az FX 6300 párja mondhtatni az i3 4160-as, innen kezdve meg a felhasználótól függ, hogy milyen szempontok alapján szeretne processzort vásárolni.

2015. aug. 27. 07:46
 8/8 anonim ***** válasza:

"mérföldkövekkel stabilabb"

megint hülyeségek mennek.

Ugyan olyan stabil az FX 6300, mint az i5 4460, vagy bármelyik másik proci...

Tuningnál nyilván instabillá válhat a rendszer, de alapórajelen, ha nem hibás a proci, akkor nincs különbség stabilitás terén.

2015. aug. 27. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!