FX 6300 proci max milyen videokártyákat hajt ki?
"FX-hez jó bármilyen videokártya, nem 2005-ben élünk már hogy a kihajtáson kelljen rágódni."
És nem is az oviban vagyunk, hogy hülyeségeket beszéljünk....
Ugyan úgy limitálhatja az egyik hardver a másikat.
Jelen esetben valóban a proci lesz a limitáló tényező.
Kevésbé cpu igényes játékokban, tuningolva kihajtja ezeket a kártyákat, de ha olyan játékkal játszol, amihez kell egy combosabb cpu, akkor ott bizony limitálni fog a proci.
Egyébként kérdező: Amennyibe az FX 6300 + lap + hűtő kerül, annyiból már veszel i5-öt is kb.
Nekem is volt FX 6300-am, és én is 4,5ghz-n használtam.
Thermalright Macho 120 volt rajta, ennél kisebb hűtő már nem biztos, hogy elbírt volna vele. Ez 11k körül van. Az alaplap egy Giga 970A-UD3P volt. Ez most olyan 22k körül megy. (és ez a lap a minimum, ha ilyen tuningot akarsz. )
Az FX 6300 30k körül megy.
Ez összeadva 62 ezer környéke.
Ennyiből már veszel egy i5 4460-at és egy H81-es lapot, és a sokkal erősebb egyszálas teljesítmény miatt játékra is sokkal jobb lesz.
Ez programtól is függ. Például a most megjelenő Metal Gear Solid V-nek brutális processzorkövetelménye lesz, azaz abban az esetben "nem hajtja ki", más játékok esetében meg mondhatni, hogy majdnem egy szinten van a GTX960/R9 380 az FX 6300-al.
Ebben az árkategóriában én is inkább intelpárti vagyok i5-4460 H81 lappal sokkal jobb választásnak tűnik.
Azért az i5 és az FX 6300 nem egy árkategória. :) Az i5 mérföldkövekkel stabilabb, és egyben 20k-val drágább is, csak simán fut olcsó lappal, + hűtés nélkül is.
Az FX 6300 párja mondhtatni az i3 4160-as, innen kezdve meg a felhasználótól függ, hogy milyen szempontok alapján szeretne processzort vásárolni.
"mérföldkövekkel stabilabb"
megint hülyeségek mennek.
Ugyan olyan stabil az FX 6300, mint az i5 4460, vagy bármelyik másik proci...
Tuningnál nyilván instabillá válhat a rendszer, de alapórajelen, ha nem hibás a proci, akkor nincs különbség stabilitás terén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!