Ha UPC-s (4 LAN-kimenetes) modemet használhatok Telekomos internethez is tulképpen routerként?
Azaz a szolgáltató esetleg a modem sorozatszáma alapján regisztrálja azt és csakis azzal engedi működni a netet vagy tök nyugodtan betehetem én ezt a UPC-s wifi-s, 4 kábelkimenetes modemet is és akkor akár 4 géphez is vihetem a netet?
Hogy van ez?
(van egy felesleges ilyen modemem, viszont nincs router, ami meg kellene; azért jutott eszembe ez a megoldás)
pl. Cisco EPC3925 Kábel modem estén nem, ott a modem alapján azonosítanak.
Plusz a Telekom telefon modemet szokott használni,
azaz nem koax hanem telefon kábelen jön a net.
tényleg ... telefonkábelen jön a net :(
ű
akkor esély sincs az átalakításra?
ADSL-t nem tudsz kábelmodemmel belőni.
Amúgy a T is ilyen EPC hulladék modemet ad a kábeles nethez. UPC és T esetén is saját Fw fut rajta, ezért szinte lehetetlen, hogy működjön. Persze biztosan rá lehet venni az ügyfélszolgálatot, ha kellően drága csomagra fizettél elő, hogy saját eszközt használhass.
a fene megeszi ... akkor legalább lenne a telekomos modemnek 2 kimenete.
a mostanában beszerelt típusok se több kimenetesek egyébként? szal esetleg érdemes telekomosokkal lecseréltetni vagy nekik egyáltalán nem is létezik?
Vegyél egy routert. :-)
Úgy is csak egy eszköz kapcsolódhat fel PPPoE -n, így legalább meg lesz a szét osztás, plusz ha már router akkor WiFi -s, és a többi eszköz, mint mobil is tudja használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!