IGP vs APU közti különbség?
Félreértetted a dolgot, az Intel procikban is IGP van és az AMD APUkban is IGP van.
Az AMD egyszerűen elkülönítette azokat a processzorait, ami tartalmaz IGP-t és elnevezte őket APU-nak.
APU = CPU + IGP
Az IGP csak integrált grafikus processzort jelent. És nem csak APU -ba lehet IGP, régebbi számítógépeken még az alaplapon kapott helyet.
haswell ek is gyakorlatilag APU k csak az IGP reszuk joval gyengebb
nem tudom mikor volt a valtas, de a regi "APU" k maskent mukodtek, ezekben az uj "igazi" APU kban az igp a cpu tol nincs elkulonulve
(mert pl. 1156 ba ha jol tudom szimplan csak a cpu lapkajaba tettek az igp t)
vagyis ezekben mar olyan mint egy "plusz mag" nem csak grafikai munkara hasznalhato es teljes oszhangban tud az egesz cpu val mukodni
remelem ertheto es jol irtam, a lenyeg hogy ezek nagyon fejlettek mar, a jovo technologiajat "hoztak elore"
marmint az AMD?:P
htt://www.prohardver.hu/hir/elstartoltak_intel_ivy_bridge_apu.html
talan az Ivy volt az elso APU intel vonalon
AMD nel is talan a legelso FM "APU" k meg nem voltak "igazi APU" k ha jol tudom
annyi a kulonbseg intel es amd apu kozt hogy grafikailag (igp resz) az amd erosebb, viszont intel meg cpu ban
napjainkban nem erdemes m'eg APU k ban gondolkodni ha nagyobb igenyu jatekokrol van szo, de jatekon (es gpu igenyes programokon) kivul barmire tudod hasznalni pusztan APU (IGP) vel is a gepet
vajon az AMD lep valamit az Iris re? vagy nem mert a csucs APUjai ugyis erosebbek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!