Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem ajánltátok H97-es...

Miért nem ajánltátok H97-es chipszetteket? Ezt most nem értem. :|

Figyelt kérdés

1-1,5 éve írtátok/mondtátok, hogy milyen jó, meg Broadwell ready...

Miért nem jó (most már) a H97-es chip? Nincs Broadwell vagy nagyon drága vagy a Devil's Canyon-os CPU-knak nem kell? Ezt most teljesen nem értem. :| Kérhetnék szépem egy kis felvilágosítást?

#Intel #Haswell #Broadwell #Devil's Canyon
2015. aug. 23. 18:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
vegyed a h 97 es lapot .. közép kategóriás procik hosszú ideig elegek mindenre szinte.
2015. aug. 23. 18:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Értem.
2015. aug. 23. 18:57
 3/12 Trevor. ***** válasza:

Igen, mert akkor mi buták (én is) azt hittük, hogy a Broadwell hozza azt, amit csak a Skylakke hozott. Az egész Broadwell egy nagy átbaxás volt az Intel részéről.

Az a helyzet, hogy asztali gépbe kijött 4db Broadwell, 2db i5 és 2db i7. Amikben erős (majdnem GTX 750 szintű) IGP van, viszont ha játékra veszel gépet, semmilyen formában sem tud összedolgozni dvga-val, vagyis lesz teljesen kihasználatlanul egy 25K-s integrált videovezérlő a processzorodban, amivel semmit sem érsz. És Haswell i5+dvga is olcsóbban jön ki és több FPS-t ad.

2015. aug. 23. 19:04
 4/12 anonim ***** válasza:

#3 Na de annak jó, akinek pont ez kell, nem? :)

Tehát egy erős integrált dvga nélkül...

2015. aug. 23. 19:20
 5/12 Trevor. ***** válasza:
Igen, de az a ritkább eset. De mint mondtam, ha a szorzózártól elketintünk, erősebb teljesítményt hoz egy Haswell i5+dvga, mint Broadwell i5.
2015. aug. 23. 19:27
 6/12 anonim ***** válasza:

#5 Azért ne temessük még az "irodai" vagy "multimédiás" gépeket... :) van egy nagy piac ahol a fogyasztás is számít.

Szóval én nem jelenteném ki, hogy rossz az a Broadwell, de igazad van, a játékos szférában van ami jobban megéri.

2015. aug. 23. 19:30
 7/12 Trevor. ***** válasza:

Nem is rossz, csak az itt kérdezők úgy 80%-a játékra akar gépet, ők meg nem sokat profitálnak egy viszonylag erős, ámbár dvga miatt letiltott IGP-ből.

Irodába még a HD Graphics is sok.

Multimédia rendben.

2015. aug. 23. 19:32
 8/12 A kérdező kommentje:
Értettem! Akkor marad a B85-ös lapi ;)
2015. aug. 23. 19:40
 9/12 A kérdező kommentje:
Eléggél jól tudja az embereket szívatni az Intel! :D
2015. aug. 23. 19:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ebben nagy szívatás. Szimplán más feladatra tervezték...

nem csak játékból áll az élet! :)

2015. aug. 23. 19:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!