Ez az alaplap és CPU jó gamer géphez?
Az alaplap Asus crosshair V Formula-Z és hozzá 1 fx-8350 proci. Ez a páros gamer gépbe mennyire lenne jó.
(Még vennék hozzá egy r9 290-et | és nem az érdekel hogy más lap jobb lenne hanem hogy ez mennyire jó!!!)

Az általad kinézett lap+proci árából bőven kijön egy i5 (ráadásul nem is a leggyengébb) plusz egy B85-ös lap.
Játékokra egyértelműen jobb választás.

jo ak'ar gamerhez is de ezekhez tap is kell cpu nak meg tuning se art, es tuning nelkul se art ra cpu huto
alaplap neve alapjan tul draga lehet am3+ ba enyi pezt nem eri meg beleolni, hisz 1150 be is legolcsobb i5 es legolcsobb ala elfogadhato es igenyeidnek megfelelo (B85/H/Z97) alaplap nal sem erdemes tobbet beleolni mert lassan ez is kifutott lesz, de azert legalabb ennek ott van s Broadwell...
szoval ha szeretned a fenti paros is jo (gephazat m'eg lefelejtetem szinten hozajuk illo normalis kell) de i5 el minden szempontbol sokkal jobban jarnal (jatekban foleg), lenyegeben olcsobban, tuning nelkul, kisebb fogyasztassal, nagyobb teljesitmenyt ersz el es ami fontosabb stabilabat
es tudod kicsit fejlesztgetni is kesobb ujonan/hasznaltan, am3+ t csak cserelnintudod, de kb. 2eve is mar le kelett volana a am3+ t cserelni...

Lehet én vagyok hülye, de ezt találtam lapnak
Ez barátok közt is 72 ezer.
Mellé a processzor 51 ezer:
Ebből már i7 kijön, nemhogy i5. i5 alapból jobb játékokra, mert a legtöbb játék nem támogat annyi mag kihasználást, mint amennyi az fx-ben van, az intel meg amúgy is fejlettebb ilyen téren. De ha te renderelni akarsz több száz órákat, stb, akkor arra már ott az i7, ami játékban kb egy szinten áll i5-tel de renderben, videó szereksztésnél (multitasking részen) azért jóval erősebb az i5-nél.
De alapvetően ez az összeállítás (lap + proci) nem gamer gépbe való. Felesleges pénzkidobás. Arról nem is beszélve, hogy minimum 10k értékű processzor hűtőt kell venni a processzorra, mert az AMD gyári hűtése nem a legjobb ilyen téren.
Maga a lap nem lenne vészes, de pl 0 16x3.0 PCI-e csatlakozója van. Ekkora árnál azért minimum 1, de inkább 2 elvárható lenne a mai kártyák mellé, ha már tudnak 3.0-át, na meg az ára. Ekkora tudásért ennyit nem ér meg. Értem én hogy tuning lap meg kutya füle, de nincs az az isten, hogy én ezt megvenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!