Salming kérdése:
2400Mhz cl11 vagy 1866Mhz cl9 RAM?
Figyelt kérdés
RAM-ilag szeretném fejleszteni a gépem, perpill egy kingmax 4Gb 1333Mhz cl9 (ha minden igaz) van benne, 90%-ban játékra használom, emelett net+zenehallgatas, ezek általában mennek játék közben, ja és ts/skype szint úgy fut folyamatosan, kinéztem 2 RAM-ot mind a kettő 2x4Gb, egyik 2400Mhz cl11 a másik 1866Mhz cl9, árban ugyan annyi a kettő, élettartam garisok, intel i3-3220 proci van a gépben2015. aug. 21. 02:43
1/5 anonim válasza:
A processzor memóriavezérlője elvileg DDR3-1600-as modulokat támogat illetve ennél nem is kell több, max erős IGP mellé. Diszkrét videokártya mellé, általános felhasználásra semmi értelme magas órajelű, drága tuningos memóriákat venni, mert nem nyernél vele semmit (jó esetben is max 1-2% teljesítményt átlagban). Ha veszel a mostani mellé még egy ugyanolyan DDR3-1333MHz memóriát, akkor azzal jársz a legjobban ár/teljesítmény befektetésben. Ha eladod a mostanid és nagyon rá akarsz feküdni a témára, akkor sem kell több 2x4GB DDR3-1600-nál (cl9 vagy cl10, de szinte ez is mindegy).
2/5 anonim válasza:
Ha 1333 as ram mellé rakod be, akkor a 2400 as ramok is 1333 on fognak menni ~ teljesen felesleges plusz pénzt adnod ezekért, ha a régi mellett akarod használni.
3/5 anonim válasza:
Felesleges.
A proci max 1600 Mhz-ig támogat, így hába veszel bele nagyobbat az 1600-on fog járni. Másfelől, ha most veszel bele még 1600 Mhz-est az 1333Mhz-es mellé akkor mindegyik 1333-on járni. A legjobb lenne, ha 2x4GB 1600-as lenne a gépedben
4/5 anonim válasza:
2x4GB 1600 a legjobb, de valószínűleg nem érné meg a plusz macerát és pénzt ahhoz képest, ha csak vesz még egy 4GB-os 1333-as modult. Valóban azt elfelejtettem kifejteni az elején, hogy ha az 1333 mellé akarja tenni, akkor pláne felesleges (ezt úgy kezeltem, mint ha tudná a kérdező).
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a korrekt válaszokat, tényleg segített! Most nekifekszem és újra átfutom a kínálatot, gondolkodtam azon is, hogy veszek a jelenlegi mellé egy 4gigásat, de anno elkapkodták előlem a megfelelőeket.
2015. aug. 21. 14:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!