Milyen számítógépet vegyek? Segítség kéne.
Apukám nyugdíjas és nagyon szeretne egy számítógépet venni. Sajnos én nem értek hozzá és a segítségeteket kérném, mire kell odafigyelni, hol érdemes megvenni.
Nagyjából 130-150 ezer forintunk lenne rá, egy hagyományos asztali számítógépet szeretne.
Apukámnak csak internetezésre, filmnézésre, zene letöltésre kéne, tehát valami egyszerűbb gépre lenne szüksége.
Milyen márkát válasszunk? Budapesten melyik üzletben érdemes venni? Olyat szeretne, amire a windows is már rá van telepítve és legalább 2 év garanciát vállalnak.
Nagyon köszönöm előre is.
130-150 ezer túl sok pénz,ha csak ezekre a célokra kell.
Bőven elég ennek a fele is nagyjából,de 100 ezer maximum.
Előre összerakott,készre szerelt gépeket ne vegyél.
Egyrészt drágábbak,mint amiket te állítasz össze,továbbá 95%-ban kontárok csinálják,no meg takarítani se lehet garanciavesztés nélkül.
Ipon.hu,pcx.hu oldalon össze tudsz rakni egyedileg gépet,és 2-5 ezerért össze is szerelik,na meg ha veszel operációs rendszert,akkor azt is feltelepítik.
AMD A8 7600 dobozos FM2+ processzor 12 hó gar.
Egység ár: 25 640 Ft
Asrock FM2A88M-HD+ R2.0 alaplap 12+24 hó gar.
Egység ár: 15 828 Ft
FSP 400W HEXA+ tápegység 12+24 hó gar.
Egység ár: 12 896 Ft
Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX Fury fekete HX316C10FB/8 memória 12+24 hó gar.
Egység ár: 12 464 Ft
Kingston HyperX 120GB SH103S3/120G SSD meghajtó 12+24 hó gar.
Egység ár: 22 090 Ft
LG GH24NSC0 fekete OEM DVD író 12+12 hó gar.
Egység ár: 3 490 Ft
Raijintek Arcadia fekete számítógép ház 12+12 hó gar.
Egység ár: 9 628 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 12+12 hó gar.
Egység ár: 14 872 Ft
Összesen: 116 907 Ft
pcx.hu
gépösszerakó menüpontban kiválasztod ezeket az alkatrészeket,majd a végén kérsz gépösszeszerelést,és op. rendszer telepítést is,ha veszel hozzá.
Win 8.1 64 bites verziót.
de monitor az van?
meg pl billentyuzet eger hangfal/fules
nem tudom menyire nem ertetek hozza de ezeket nem feltetlen adjak eloreoszerakothoz sem szoval, de persze otthoni felallitas utan is elehet szaladni ertuk barmilyen boltba tesco ba is ...
valami jobbat? az miert nem eleg jo?
ha te is jatszanal rajta (vagy "o) akkor azt miert kell titkolni? akkor jateknak megfelelot irnak es teljes 150ezres keretbol
vagy ha azt mondod mind a 150 et el akarod kolteni multimedias gepre akkor pl egy jobbdele SSD t tesznek bele, vagy egy jobb ramot igp miatt, vga nem lenyeges mert APU IGPje m'eg jopar jatekot is szepen visz, tehat ha jatek masodlagos vga miatt pl nem tudom miert akadhatal ki (max hozza nem ertesbol, vagy mert eltitkoltad hogy jatszanatok is...)
#3 ahogy vegigneztem kerdezo amugy is eleg fullosnak tunik, azt is leirta hogy winrows t hozzaveszed es enyi, magatok is telepithetitek hisz gyerekjatek, de a telepitest is irta az par ezer plusz
szoval nem tudom mi is a gond :D
amugy ingyen winrows t is hasznalhatok, meg linux ot is, ha nem jatszotok boven kielegit minden igenyt a linux, es magyar is, es tobb ezer valtozat kozul lehet valogatni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!