Telepítettem új videókártya drivert, és most nem játszik le videókat?
A laptopomban ATI Mobility Radeon HD 5470 van, már évek óta egy 2010-es drivert használtam, és a driver kereső programok sem tudtak újabb verzióról. Telepítettem új játékokat a gépre, és játszás közben a kép tele volt ún. artifacts-okkal, azokkal a fura csíkokkal, amik grafikai hibák. Aztán volt egy játék, ami kiírta, hogy a videókártyámat nem ismeri fel, holott elvileg minden rendben volt vele.
Ezért felmentem az AMD honlapjára, és letöltöttem egy 2015-ös Catalyst drivert, ami az AMD (ATI) Mobility Radeon HD 5000 szériához tartozik. Telepítettem, és most már az eddig problémás játékok jól működnek, videókat is lejátszott tegnap délután, azonban este már nem, és most sem. Amikor BSplayerrel nyitom meg avideót, akkor csak fekete képet mutat és nem indul el a videó, ha Media Playerrel, akkor is fekete a kép, azonban hang van.
A CPU-ID program most már nem a 5470-es videókártyámat ismeri fel, hanem 5000-nek írja.
Mi lehet a probléma?
Köszönöm szépen előre is.
"driver kereső programok"
Ezt nagyon gyorsan felejtsd el!
minden VGA driver-t törölj/(újraindít), és csak is a hivatalos oldalról letöltöttet telepítsd.
WIN7 esetében nem is annyira fontos mert az leszedi a driver-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!