Miért melegszik a laptopom töltője?
Figyelt kérdés
Van egy samsung notebook series3-mam. Multhét csütörtök este alig akart tölteni, megtört a kábel, később fura szagot éreztem, égett műanyag szagot. Pénteken délelőtt mikor bekapcsoltam megolvadt a csatlakozónál a műanyag, gyorsan kihúztam. Elvittem megcsináltatni. Ma megjött, kipróbáltam kb 10 mp után melegszik és büdös. Maga a csatlakozó amit ugye bedugunk a gépbe. Mi lehet a baja? Kókány javítás? Vagy a laptop inputja ment volna tönkre? Esetpeg valami kosz lenne az inputban? Vagy új töltőt kellene vennem? Esetleg ne foglalkozzak a melegedéssel? Köszönöm a válaszokat! :)2015. aug. 18. 21:41
1/2 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni de ez általános iskolai fizika
A "falból" érkező 230V-os áramot át kell alakítani kisebbre talán 25V. Ez az átalakítás hőt termel, és ezért melegszik, bár annak is van egy határa.
2/2 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok. :) de akkor sem kellene megoldvadnia szerintem. Ma egy kis tesztelesnel eszre vettem hogy ha nem kapcsolom be a gépet nem melegdzik annyira
2015. aug. 19. 09:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!