Egy 5 megapixeles kamerával milyen képeket lehet csinálni? (több lent)
Figyelt kérdés
Nagymamám szeretne tabletet venni 50 ezer forintot szánna rá maximum. Hozzánk fordult tanácsért, de itthon nagyon rá vannak kattanva a megapixelekre és nem hiszik el nekem hogy nem csak az számít. Mellesleg nem is olyan jó a szeme ezért valami olyat kerestem neki aminek jó a felbontása hogy élesen lássa. Szóval az érdekelne, hogy ezzel a tablettel konkrétan(vagy ha tudtok olcsóbbat vagy hasonlót ami ugyanezt tudja, a kinézete mindegy továbbá 7 colos kéne) milyen képeket lehet csinálni? Neten nem igazán találok csak a gyártó dicséri agyon a tabletet. [link] 2015. aug. 18. 19:26
1/10 anonim válasza:
Szép képeket tud az 5mpixel, szebbeket csinál nekem mint a 13 megapixeles samsung fényképező.
2/10 anonim válasza:
5 megapixel a gyenge kategóriába tartozik.
3/10 anonim válasza:
Ami az ilyen szarokra vannak írva, annak a fele sem igaz. :D Ugyanez a kW is hangszóróknál, stb..
4/10 Trevor. válasza:
Nekem 3,2Mpixeles kamera van a telómon, meglepően szép képeket készít. Nem csak a pixel számít.
5/10 anonim válasza:
A Megapixel a méretet adja meg, nem a minőséget. Nem attól lesz szebb egy kép, hogy nagyobb a felbontása, ebből az infóból felesleges kiindulni.
Mivel nem fényképező, ezért fotóminőséget ne várj el, a neten lévő mintaképek pedig sokszor nem valósághűek, inkább beállított mesterséges környezet hogy minél jobbnak mutassa.
6/10 A kérdező kommentje:
Értem, és akkor miből derül ki hogy milyen képet fog tudni ez a tablet készíteni? Mert ha ezen az 5 megapixel ugyanannyit tud mint egy olcsóbbon ugyanilyen kijelzővel akkor olyat is vehetne...
2015. aug. 18. 19:40
7/10 anonim válasza:
Ha nem akarod egyesével összehasonlítgatni a kamerák szenzorait (amit gyakran nem is mondanak meg pontosan), akkor marad a fotózott képek összehasonlítása gugli segítségével.
8/10 anonim válasza:
Illetve nagyon fontos a fényviszony. Szép, éles képet tud csinálni egy 3-55 megapixeles fényképező is napsütésben, míg zavarosat egy akár 20 megapixeles. Minden eszköznek van egy feldolgozórendszere, amellyel a képeket elkészültükkor bedigitalizálja. Itt érdemesebb utánanézni, hogy kikkel dolgoznak együtt az adott gyártók. Ha ezt nem adják meg, vagy nem derül ki, akkor marad a netes képek tömkelege, vagy hogy lősz pár fotót egy kiállított darabbal (ha boltba néztétek).
9/10 anonim válasza:
5 megapixel semmit sem tud nekem 32 megapixeles a telefonom kamerája
10/10 anonim válasza:
Igen, és? Jó nagy képeket csinál, és bárhová töltöd fel a rendszer első dolga hogy lekicsinyíti 1-2 megapixel méretre. A FullHD felbontás ~1,8 megapixel. A 4k felbontás pedig 8,2 megapixeles képet ad. Sokra mész a 32-vel, mikor az semmi mást nem ad meg, mint hogy milyen nagy a kép. És a mérete miatt egy online rendszer sem szereti, a gépeden is csak a helyet foglalja az összes maradék megapixel ami nem tölti ki a képernyőt, tehát nem látod teljes méretben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!