Mit kell nézni amikor a cpu hőmérsékletét mérjük?
Figyelt kérdés
Van egy Intel procim, a honlapon azt írják h max 74 fokig üzemel. Ez mire vonatkozik?
A képen jól látható, h ott van maga a cpu-nak a hőmérséklete, és a magoknak(#1,#2). És az is megfigyelhető, h a magok általában melegebbek... Tehát melyiket kell most nézni? Melyikre vonatkozik a max 74 fok?
2015. aug. 16. 12:46
1/8 anonim válasza:
Egyik se legyen nagyobb 74 foknál oszt cső.
2/8 A kérdező kommentje:
Ez nagyon úgy hangzott mintha nem értenél hozzá...
2015. aug. 16. 12:50
3/8 anonim válasza:
A CPU-ra vonatkozik. A CPU az CPU, a mag pedig mag. Egyszerű nem? De a magok hőmérséklete általában alacsonyabb is a cpu-nál. Ha már azok is elérik azt a hőmérsékletet akkor keresztet vethetsz a processzorodra.
4/8 A kérdező kommentje:
Ez a második procim. Ennek is, meg az előzőnek is a magjai voltak forróbb. És az előzőt azért cseréltem le mert egy picivel erősebb procira vágytam.
2015. aug. 16. 13:02
5/8 anonim válasza:
Vegyél rá rendes hűtőt és nem kell ilyesmin rágódnod. Nem véletlenül virágzik a hűtőipar.
6/8 anonim válasza:
A mag hőmérséklet (Tjunction) a CPU magba elhelyezett szenzorok méréseit mutatja, míg a CPU a tokozás (Tcase) hőmérsékletét hivatott jelezni. Ez utóbbi érdekes, mert sok alaplapnál ez magasabb érték, mint a magnál, ami nem tűnik logikusnak. Valójában nem tudni, hogy ezek a szenzorok mennyire megbízhatóak: Nálam pédául a CPU tokozás mindig melegebb, mint a magok és a legnagyobb különbség nyugalmi helyzetben van. A magok hőmérséklete meg azért hihetetlen, mert nyugalomban nálam azok szobahőmérséklet alatt vannak (de terheléskor nagyon hirtelen ugranak fel vagy hűlnek vissza). Az Én esetemben úgy tűnik, mint ha a CPU hőmérséklet lenne mérvadó nyugalmi helyzetben, de magas terhelés alatt a magok mérnének pontosabban (igaz ilyenkor közelebb kerül a két érték). Szóval ahány CPU és alaplap annyi féle észrevétellel találkozni. A CPU amúgy megvédi magát, de azért nem árt odafigyelni a megfelelő hűtésre. Az első válaszoló úgy tűnik valahol mégis jó választ adott, mert nincs konkrét és megbízható válasz. Egyik se menjen 70C fölé és oké, de sokan inkább arra törekednek, hogy terhelve se nagyon menjen a CPU 60C fölé és akkor elégedetten hátra lehet dőlni. Én is így szeretem. :)
7/8 pinkpancser válasza:
Jól szellőző házba jó hűtő rendes pasztával és akkor nem kell nézegetned a hőmérsékletet.
8/8 anonim válasza:
Nekem a mag most sokkal melegebb, mint a tok. Szvsz érdemes odafigyelni rá, mert valszeg ez az eltérés azt jelzi, hogy rosszul lett paszta húzva rá, vagy rossz volt maga a paszta, amit rákentem. Cserébe szinte sosem pörög fel a ventillátor, mert a tok hőmérsékletét nézi az alaplap, és nem a magokét, szóval simán van, hogy újraindul túlmelegedés miatt, vagy hogy beszaggat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!