Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez egy jó konfig 150 rugóért?

Ez egy jó konfig 150 rugóért?

Figyelt kérdés

Intel Core i5-4590 3.3GHz LGA1150 60.000 FT

ASRock Z97 Anniversary 25.000 FT

Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz 16.000 FT

Samsung SSD 850 PRO 128GB 27.000 FT

ESETLEG

COOLERMASTER Elite 350 RC-K350-KWN2-EN fekete plexis ATX ház 12.000 FT

Hát erre a konfigra gondoltam, most van tápom meg gépházam is, és egy r7 260x videókártyám, szerintetek ez megfelelő lenne?

Ahogy nézem a proci támogatja az 1,6 GHZ ramot, valamint a ram cl 9-es késleltetésű, szemben a kingston hyperx-el, ami cl 10, meg cl 11-es késleltetésű, de az ára azonos. Van egy 256 gigás vinyóm, ami már elég régi, ezért a gépház helyett gondolkodok egy esetleges vinyó bővítésben is. Az alkatrészeket úgy válogattam össze, hogy a lehető legjobb ár / érték arányú legyen, és ez a 150 rugós keretbe bele is fér, a gép összerakása és a windows telepítés ára meg ezen felül jönne.

18 év alatti, illetve hozzá nem értő szájhős emberek véleménye nem érdekel, itt leszögezném, van informatikus ismerősöm is, úgyhogy őt is ki fogom kérdezni erről.

Nekem főleg játékra kellene a gép, de néha napján 1-1 videót is szeretnék vele elkészíteni, illetve 3d tervezőprogramokat is szeretnék rajta futtatni, amik mind a 4 magot kihasználják. Amd-t nem akarok venni, mert a 4590-es intel kb ugyanannyiba kerül, mint a 8350, vagy 8320, viszont annyival erősebb is, mint amennyivel drágább és nem akarok új tápot venni, mert a mostani procim 95 wattot fogyaszt ez meg csak 84-et fog, egy amd-hez meg atomerőmű kell, illetve a hűtés is nagy probléma nálam, mert még az intelek közül is volt, ami elfüstölt.

A gépet tuningolni nem akarom, semmilyen szinten, mert a garancia lejártán túl is használni akarom, ezek a gyári tuning felületek, ahol csúszkával lehet pörgetni a gépet, szintén hidegen hagynak, mivel főleg játékra, meg munkára kell a gép.

Ramot pedig azért akarok 2 "cellásat" venni, mert akkor a dual channel jóvoltából gyorsabb a ram, mintha vennék 1db 8 gigásat.

Egyébként most egy normál atx házam van, abba elvileg gond nélkül belefér egy atx alaplap mindennel együtt, ha jól gondolom :-)

A ram kapcsán annyit tennék hozzá, hogy most van 4 db ddr2-es ram a gépben, remélem a ddr3-as ram még kevesebbet fog fogyasztani, mint a mostani, és nem kell tápot vennem.

Valaki legyen szíves világosítson fel a konfiggal kapcsolatban.

A kritikát bírom, de lehetőleg ne egy 14 éves gyerek akarjon már rábeszélni az amd-re, mert akkor se veszek amd-t, ha ingyen van, valamint lehetőleg olyan írjon csak kommentet, aki ért is hozzá, és napi szinten ezzel foglalkozik, nem csak elolvasott 2 cikket a pro-hardveren és informatikusnak hiszi magát.

2015. aug. 16. 08:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Ilyen alaplap felesleges ehez a CPU-hoz.Elég egy B85-ös is.

És a többi adat a táp,VGA?Háznak szerintem Raijintek Arcadia.

14/F :P ha meg lennézel így jártál.

2015. aug. 16. 09:04
 2/22 anonim ***** válasza:

z97-es alaplap K-s vagy egyéb húzható órajelű processzorhoz van kitalálva. Szóval felesleges egy 4590 alá.

B85, ha kicsit többet akarsz rá költeni, akkor H97 chipsetes ASRock lap.

Mondjuk én a táp pontos nevére azért kíváncsi lennék, mert egy ratyi noname táp ha elszáll, könnyen leégetheti az alaplapodat meg a processzort, ha balszerencsés vagy viszi a videokártyát meg a RAMokat is. Mondhatjuk egy régi 4-5 ezer forintos spórolás miatt bukhatsz 2-300 ezret.

128 gb ssd 256 hdd-vel elég zsenge, Manapság csak a windows meg minden más, amit felraksz, hogy filmezhess, játszhass, stb van 40-50 gb. Érdemes lenne gondolkodni egy WD10EZEX-en vagy valamilyen más 1-2 terás HDD-ben.

Dual-channel igazi ereje APU-s AMD procinál látszik. Így is gyorsabb lesz, de annyira leheletnyivel, hogy nem fogod különösebben érezni. Egyébként azért is jó a 2 modul, mert ha az egyik behal, addig is tudod használni a gépet.

Ha a házra az van írva hogy ATX-es, akor belemegy a mini ATX meg ATX méretű lap.

2015. aug. 16. 09:07
 3/22 A kérdező kommentje:

Dominik neked ajánlom ezt a cikket:

[link]

Ha kicsit is értenél hozzá, akkor nem javasolnál B85-öt, ami már annyira alap, hogy a kutyának se kell.

A cikkben is pontosan le van írva, hogy a H97 már tartalmaz 4 memória modult, nekem pedig az kell.

(Bevallom az írásomból kimaradt, hogy 4 memória modulosat akarok.)

Az alaplap egyébként a gyártó leírása szerint el van látva túlfeszültség védelemmel is.

Illetve a Broadwelt is támogatja, bár az nekem elvileg mindegy, mert a 4590 az haswell-s.

Ugyan most még nem akarom húzni se a procit, se a ramot, se mást, de később, ha cserélek majd benne valamit akkor lehet, hogy kedvem lesz hozzá.

Bár igaz, hogy a procit nem lehet húzni, mert nem K-s, de ebbe most ne kössünk bele.

Alaplapból meg szerintem ez egy jó választás, mert nem akarok 10k forintos alaplapokat rakni egy ilyen gép alá, ugye megérted?

2015. aug. 16. 09:21
 4/22 A kérdező kommentje:

"z97-es alaplap K-s vagy egyéb húzható órajelű processzorhoz van kitalálva. Szóval felesleges egy 4590 alá.

B85, ha kicsit többet akarsz rá költeni, akkor H97 chipsetes ASRock lap. "

Ebben igazad lehet, nézek is egy H97-es alaplapot, hátha olcsóbb :-)

2015. aug. 16. 09:23
 5/22 anonim ***** válasza:

Prociból bőven elég a 4460-as is kb. 52 ezerért, és egy B85-ös alaplap kb. 15-18 ezerért. A felszabaduló pénzből pedig vehetsz pl. egy WD Blue 1TB WD10EZEX típusú merevlemezt. A RAM és az SSD jó. Ha van házad azt fölösleges cserélni hacsak nem valami zörgős gagyi, de ezt megveheted utólag is, szerintem először a belső fontosabb.

A tápod pontos típusát viszont jó lenne ha leírnád.

2015. aug. 16. 09:24
 6/22 anonim ***** válasza:
Kérdező:Nekem nem lenni semmi bajom ha nem néznél le valakít mert 14 éves.Mert lehet jobban értek hozzá mint te.Meg amúgy mindeki magából indul ki...
2015. aug. 16. 09:24
 7/22 anonim ***** válasza:
B85-ös lapból árulnak 4 memóriahelyeset is, csak ezért fölösleges a másfélszer többe kerülő h97.
2015. aug. 16. 09:25
 8/22 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom te hogy vagy vele, de én H97-es alaplapot nem igen találtam megfelelőt.

Ami van az ugyanannyiba, vagy még többe is kerül, mint a Z97-es.

[link]

A legolcsóbb 24k forint, akkor most ugyanott vagyok vele.

2015. aug. 16. 09:26
 9/22 anonim ***** válasza:

[link]

Itt van.4 memória foglalatú.Csak hogy ne nézz le.

2015. aug. 16. 09:32
 10/22 A kérdező kommentje:

Tehát ez amit te kínálsz 3.000 forinttal olcsóbb kb, de nem minőségi alaplap. Amit én néztem Z97-es az minőségi japánban gyártott. A fekete színű nyák a japán termékeket jelöli, de ezt gondolom nem tudod. Illetve azt is írtam, hogy ugyan most nem akarok tuningolni, de később lehet, hogy fogok, ha úgy hozza a helyzet. Ha a táp miatt írtatok, hogy noname márka, akkor az alaplap az nem is érdekel senkit?

Szerintem sokkal fontosabb egy jó alaplap, mint egy jó táp, bár kinek hogy.

2015. aug. 16. 09:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!