Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hány decibeles hangtól nevezhe...

Hány decibeles hangtól nevezhető hangosnak egy procihűtő?

Figyelt kérdés
mindegyiknél írják az értéket, nem tudom az i-5ös procim gyárija mennyi lehet de próbálnék keresni egy olyat ami kialakításban is nem olyan hatalmas nehogy ne férjen be véletlenül, hanem a gyárihoz hasonlatos, de halkabb
2015. aug. 15. 22:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet konkrét értéket mondani, mert függ a szubjektív megítéléstől, valamint hogy az adott ház mennyit "nyel le" belőle.
2015. aug. 15. 23:00
 2/6 A kérdező kommentje:

ez ideális lenne? [link]

Gigabity h87-hd3 alaplapom van

2015. aug. 15. 23:01
 3/6 A kérdező kommentje:
előző linkelt mégsem esélyes, úgy látom írtak olyan véleményt hogy egy i5 már megpróbáltatás neki. nehezebb lesz választani mint gondoltam
2015. aug. 15. 23:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Azt kell tudni, hogy a decibel exponenciális skálát állít fel, illetve az emberi hallásküszöbhöz van igazítva, azaz egy 30 és 60 decibel között nem kétszeres a különbség, hanem sokszázszoros.

Fontos még az is, hogy mindegy milyen halk a processzorhűtő, ha a táp mellette üvölt. Emiatt a processzorhűtőt a táphoz, videokártyához és más hangos elemekhez kell igazítani.

Ha például a tápod is 19 decibellel teker, akkor ez a processzorhűtő kitűnő választás. Egyébként a 19 decibel kifejezetten halk, alig észrevehető. Szerintem (szubjektív!) 25 decibel még halk, 30 viszont már hangos, valahol a kettő között lehet (nekem) a határ. Van akit nem zavar, hogy egy vonatkürt van a gépházban, van, akit már az is, ha csak egy szúnyog.

2015. aug. 15. 23:10
 5/6 A kérdező kommentje:
azt hiszem akkor én érzékenyebb lehetek rá, ha ennek a hangja zavar kimondottan :( vagyis valahogy ezt hallom ki belőle,mert azt hiszem leghangosabb elem most a procihűtő a házban. tápomat megnéztem elvileg ">=25dB" a vga-m ha adott hőfok alatt van nem kapcsolja be a ventijeit, de pörgetve sem hangos, szóval nincs olyan kifejezett "zúgása" mint amit hallok ha pörög a proci szóval gyakorlatilag a zajt ez generálja ezért kéne jól megválasztani. persze lehet ha cserélem megváltozik a géphang összetétele és a tápot fogom kihallani belőle? remélem nem...
2015. aug. 15. 23:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Az én gépem is elég hangos, de a házhűtő ventilátorok miatt.
2015. aug. 15. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!