Ez milyen eszközenk, illetve milyen típusunak lehet az IP címe; 10. 0.1.1? Lehet tudni?
Értem, köszönöm. Kicsit OFF: A DHPC Szerver nek amugy fix IP-je kell hogy legyen, vagy az is kaphat változó IP-t, egy feljebb levő DHCP géptől?
Bocsi ha hülyeség csak érdekesnek találom a hálózatokról a témákat. Meg érdekes is :)
Mint előttem is mondták: ez egy eszközfüggetlen privát IP-cím, ami magánhálózatokban használatos.
A MAC-cím lenne köthető eszközhöz - például a 00:1b:21:14:15:15 MAC cím az első 3 octet alapján Intel hálókártyára utal. Azonosításhoz eszköz: [link]
Ohh, köszönöm! :)
Olyan ezközt tudsz ami, IP alapján megmondja a MAC címet?
És a megszerzet MAC alapján pedig hátha sikerül többet megtudni a 10.0.1.1 ről
"Olyan ezközt tudsz ami, IP alapján megmondja a MAC címet?"
Erre szolgál az ARP-protokoll, ami minden Ethernet hálózatot kezelő eszköz tud - a magánhálózaton belül - és vezet erről gyorsítótárat.
Windows alatt parancssorból ezen gyorsítótárat az arp paranccsal tudod lekérdezni - például:
arp -a 10.0.1.1
Ahhoz, hogy privát IP-cím MAC-címe belekerüljön a géped ARP-gyorsítótárába, előbb a gépedtől érkező ARP-kérésre az eszköznek sikeres ARP választ kell adnia.
Ehhez ajánlatos a gépednek például sikeresen pingelni az eszközt, ahhoz viszont a gépednek és az eszköznek egy - útválasztás és bridge-szűrők nélküli, egy IP-címtartományba helyezett - helyi hálózatban kell lennie.
Hátsz, sajnos nemsikerűl :/
Pingeltem is a 10.0.1.1et, tracerteztem is hogy merre vezet az út a facebookig pl, de arp-ba nem került bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!