Miért van gombelem a laptopban?
Figyelt kérdés
ma szétszettem a laptopomat, hogy kitakarítsam, és akkor vettem észre, hogy van benne egy gombelem.
ez miért van?
köszönöm előre is a válaszokat:)
2015. aug. 12. 19:48
1/12 P.O.C. válasza:
Hogy kikapcsolt állapotban is megőrizze a BIOS a beállításait.
2/12 anonim válasza:
Alaplap (BIOS) beállításainak megtartásához folyamatosan kell az áram. Ilyenek, mint dátum, idő, esetlegesen húzott processzor húzott órajelének megőrzése meg ezernyi más pici dologra.
3/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2015. aug. 12. 20:07
4/12 anonim válasza:
Az előző kettő akkor volt igaz, amikor még CMOS alapú memóriában tárolta a BIOS a beállításait (ami egy ún. felejtő memória). Ma már (értsd: évtizedek óta) EEPROM vagy flash-alapú blokkban tárolódnak a beállítások.
Az elem az óra miatt kell.
5/12 P.O.C. válasza:
Akkor mivel magyarázod, hogy mikor lemerül vagy kiveszed az elemet, a BIOS elfelejt mindent, még a boot sorrendet is?
6/12 anonim válasza:
Elég egyszerű: nem egyforma minden alaplap.
7/12 Trevor. válasza:
Minden alaplap elfelejti a BIOS beállításait, ha kiszedik a CR2032-t. Így félresikerült tuning esetén sem kell CMOS reset.
8/12 anonim válasza:
Ahogy Trevor és P.O.C. írta, a mai napig felejtő memóriában van minden BIOS beállítás.
G.
9/12 Trevor. válasza:
Eeprom-ban maga a BIOS van, nem a beállításai.
10/12 anonim válasza:
Én amióta kicseréltem benne az ellemet, azóta azt tapasztaltam, hogy helyreállt, tehát megszűnt a lassúsága. Ez lehet emiatt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!