Egy mai alaplapban jó az integrált videókártya?
Egyértelműen játékra használnám. Sokak ellene vannak, azt mondják, csak irodai munkára jó,de azért ma már vannak kifejezetten gamer-alaplapok, amikben szerintem már erős VGA pörög. Ráadásul olcsóbb is lenne, nem kéne külön 30-40k-ért MÉG videókártyát is venni.
A válaszokat előre is köszönöm!
Attól függ hogy milyen a játék.
Írj ide 1-2 játékot amire gondolsz és kapsz választ hogy érdemes-e csak integrálttal
A VGA GPU-ja a processzorba van integrálva.
Amúgy ez függ a játéktól. Pl Minecraftozni simán lehet Intel HD grafikán, de mondjuk a The Crew már játszhatatlan lenne.
Egy Asus A88X-GAMERalaplapot néztem, ami kifejezetten játékokra let tervezve. Sajnnos nem igazán értek hozzá,hogy jó e az integrált grafika, de a 2 GB tetszik ( a mmostani gépben egy 1 GB-os nVidia GeForce GT 430 van).
Integrált VGA infó: "Integrált AMD Radeon™ R/HD8000/HD7000 sorozatú grafika egy A sorozatú APU-ban
Multi-VGA kimenet támogatása: HDMI/DVI/RGB csatlakozók
- DVI-kimenet támogatása max. 2560 x 1600 (@ 60 Hz) felbontással
- HDMI-kimenet támogatása max. 4096 x 2160 (24 Hz) vagy 1920 x 1200 (60 Hz) felbontással
- RGB-kimenet támogatása max. 1920 x 1600 (@ 60 Hz) felbontással
Maximális megosztott memória: 2048 MB
AMD Dual Graphics technológia támogatása *2 "
Írja is hogy a procitól függ a GPU.
A 2 Giga ram viszont nem lesz olyan jó mint ami a videókariba van beépítve, mivel a 2 gigát a rendszerramból veszi le.
Jó hír viszont ha veszel egy külső grafikus kártyát összeadódik a teljesítményük :D
Kedves #6 válaszoló!
Kissé túlzás, hogy olyan nagyon komoly játékokra használnám. Talán a legkomolyabb játék, amit MOST használok a World of Warplanes/Transformers: Fall of Cybertron/World of Tanks. Nekem inkább az lenne a lényeg, hogy pl: 2 év után már ne legyen alsókategóriás ez az alaplap, illetve, hogy még tudjak akkor is játzani azokkal a játékokkal, amivel most. Szóval nem giga-mega nagy gépigényű játékokat használok. Kérek mindenkit, hogy ezek fényében írjon további válaszokat! Szóval így megfelelne nekem? (avagy gyorsabb, mint az nVidia GeForce GT-430-as vidikarim?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!