Pendrivenak valóban árt a formázás?
Figyelt kérdés
Többször hallottam, hogy a pendrive formázása által csökken annak az élettartama, viszont olyasmit is hallottam, hogy ez csak legenda. Mi az igazság, és miért terjedt el a tévhit? Mi az igaz állítás magyarázata?2015. aug. 10. 15:40
1/6 anonim válasza:
Itt egy régi cikk az írási/olvasási ciklusról.
Elvileg az írásira vonatkozik az amit a gyártó ígér. Kb. 10000-et emlegetnek.
Szóval ha teljesen formázod, és minden szktor írva lesz, akkor már csak 9999. :)
A lényeg hogy igen használódik, de valózsínű mecsahikusan előbb tönkremegy ha napi használatban van, nekem ez a tapasztalatom. Ha meg nem akkor úgyis a mérete miatt avul el.
2/6 anonim válasza:
3/6 anonim válasza:
Egyszer biztos tönkre megy.
Nekem még a legelső pedriveom is működik ami már van vagy 10 éves de semmi baja. Formázva már 100x volt. Volt már NTFS, Fat32, Exfat de még mindig semmi baja.
4/6 anonim válasza:
Mit rágódsz ilyeneken? Hiába számolgatod hogy hányszor formáztad, vagy hányszor írtad újra, amelyik akar az tönkremegy, amelyik nem, az nem. Nekem volt két tökegyforma pendrájvom, amiket egyszerre vettem az egyik 2 hónap alatt gallyra ment, a másik évek óta megy. A pendrive-okat főleg a régebbi windowsok teszik tönkre (Kezdetleges XP-k, és azelőttiek, mert másképp kezelik az usb-t)
5/6 Trevor. válasza:
Fontos adatokról mindig készíts biztonsági mentést. Nekem van ezeréves agyonhasznált pendrive-om is, semmi baja. Bezzeg a TDK pár év után beadta a szolgálatot.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mndenkinek ment a pacsi! :)
2015. aug. 10. 23:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!