Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » SSD konfigurálása Windows...

SSD konfigurálása Windows partícióként, hogyan?

Figyelt kérdés

Nemsoká lesz egy SSD-m, amit majd CSAK Windows partícióként szeretnék használni.

Namost ha majd rá fogom telepíteni a Windowsot, akkor amikor ki kell választanom, hogy mire akarom telepíteni, akkor (én ott diskparttal szoktam partíciót készíteni)

ott is szimplán csak azt kell, hogy:

"create part primary

active

format fs=ntfs (quick) <-- quick vagy normal format?

(csak 1 partíciót akarok)...

vagy netán mást is kell?

2015. aug. 10. 04:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Tök ugyanúgy csinálod, mintha hagyományos vinyó lenne.
2015. aug. 10. 05:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi :)
2015. aug. 10. 05:28
 3/9 Trevor. ***** válasza:
Viszont a telepítés idejére a többi HDD/SSD-t húzd le.
2015. aug. 10. 08:24
 4/9 Trevor. ***** válasza:
És AHCI módban legyen beállítva BIOS-ban.
2015. aug. 10. 08:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Fasság, nem kell lehúzni a többit. Akkor máshogy lövi be a rendszert, és a sima HDD-kről 100 év alatt se indulnak el a programjaid.
2015. aug. 10. 08:25
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha rendszer lesz rajta (már pedig az lesz), akkor ezúttal felejtsd el a diskpartot. Helyette használd a telepítő beépítettjét. Amit még javasolnék, hogy ne az egész SSD-t használd fel, hanem hagyj egy kis kihasználatlan helyet. Én ezt úgy szoktam megoldani a sajátomon, hogy a 111.3 GB össz. tárhelyből csinálok egy 100 GB-os partíciót a rendszernek (mikor ezt csinálom, mindig ráhagyok Windows verziótól függően 100-500 MB-ot, mert azt külön fogja használni), a többit pedig üresen hagyom.
2015. aug. 10. 08:26
 7/9 anonim ***** válasza:
#5: Bélyeget reggeliztél? Vagy mi ez a sületlenség? Épp ugyan úgy fog működni mindkét esetben.
2015. aug. 10. 08:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem kell lehúzni telepítés idejére. Maradhatnak, csak simán az új ssd-re rápakolod a windowst a telepítéskor.
2015. aug. 10. 09:13
 9/9 A kérdező kommentje:
#6 --> Épp ezaz, hogy azt az 500MB-os felesleges partíciót nem akarom... Egyszerűen Diskpartal szét akarom kapni, hogy 120GB-ból komplett egy partíció Windows-ra meg programokra és a mostani SSHD-t pedig csak adatokra használnám.
2015. aug. 10. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!