Mármint növelni? A driver-ekkel lehet, vagy egyéb tuningprogramokkal.
Ha nem értesz hozzá, akkor ne csináld, kérj segítséget, mert tönkre vághatod vele a gépedet.
Lásd én példám: A kártya órajelét megemeltem 1000Mhz-el. Alkalmazás BUMM! KÉKHALÁL!
Egyáltalán milyen processzor mert az se biztos hogy lehet tuningolni.
Meg a tuninghoz kell egy normális hűtő is és alaplap is.
Az azért ügyes.
A kártyák alapból nem szoktak bírni annyit.
Meg egyből azzal kezdted hogy +1000? Mert az is ügyes. Tuningolni fokozatosan kell.
Memória órajele bír annyit a kártyának.
és igen. Suta voltam, és ó mondom tuningoljuk. +1000Mhz, alkalmazás, egy villanás, kékhalál a rendszer összeomlott.
Aztán egy felirat fogadott a BIOS indításakor, hogy overclocking failure, protect...
Szerencsére a gép lekapcsolta magát, így nem lett baj.
ha feszt nem emelsz,órajel emelésből nem lehet baj(kivéve ha a hő tesz kárt)
szóval kártyákat nehéz így elcseszni.proci már más tészta,FX-6350 5GHz 1.5V-on,léghűtéssel már egy foka a hülyeségnek :D
huha Trevor,az Iq szinted elég alacsony lehet hogy ha ilyet beírsz! mivel szerintem ez egy normális kérdés volt!
Akik pedig normális választ adtak azoknak köszönöm!
De én nem szeretném meghosszabbítani az órajelem csak kíváncsi vagyok hogy hogy kell meghosszabbítani!
Hogy miért kell mindent komolyan venni...
Az órajelet növelni szokás, vagy más szóval a művelet: tuningolás (angolul overclock). Processzort BIOS-ból, videokártyát pedig programmal (pl. MSI Afterburner).
és honnan a BIOS-ból?
(na végre normális választ adtál,köszi)
Minden alaplapban máshol van, de általában Advanced/AI Tweaker vagy egyéb fül alatt.
Az a baj, hogy sok gyökér van itt (nem rád gondolok), akik kérdésére egyszerűen nem lehet értelmes választ adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!