Üdv! Egy olyan problémám lenne, hogy mióta a 2x2 gb corsair ramok mellé betettem a két SP ramokat, folyton dobálja a kékhalált. Szerintem valami beállítás lehet rossz, esetleg biosban vagy lehet az 1600-as ramok nem férnek meg az 1333-asok mellett?
Kékhalál:
C:/Windows/Minidump/080315-20687-01. dmp
C:/Users/. /AppData/Local/Temp/WER-45625-0. sysdata. Xml
C:/Windows/MEMORY. Dmp .
Simán a 2 corsair rammal nem csinált ilyet.
Biosban minden alapon, a tuning is. Azóta újra lett rakva a gép, de semmi, ugyan úgy dobálja a kékhalált, főleg akkor ha valamilyen játékprogram meg a gépen. Ilyenkor játék közben megáll a kép beakad a hang majd kékhalál és újraindul. Azt értem, hogy a memóriákkal van valami, viszont biztos nem hibásak, több tesztet is lefuttattam, nem volt hiba, és eleve újak.
Ahogy néztem a processzor nem is támogatja az 1600-at, azért is ment eddig 1333Mhz-en, viszont ha úgy vesszük akkor most 4db 1333Mhz-es ram van benne, elvileg jónak kéne lennie. Mondjuk lehet nem a legjobb összeállítás. Erre a problémára szeretnék megoldást találni, ha valakinek van jó ötlete, vagy eleve tudja mi a gond, kérem írjon.
Gépem:
Alaplap:Gigabyte GA EP45T DS3
CPU:Intel Q9550 core 2 quad 2833Mhz(8.5x333)
Ramok:Corsair vengeance 2x2gb 1600Mhz
Silicon Power 2x2gb 1333Mhz
Videókártya:Asus r7 250x 2gb
Táp:Corsair cx430
Winyók:Samsung 320Gb 7200RPM SATA 2
Hitachi 1TB 7200RPM SATA 2
Biosban nézd meg, hogy be tudod-e állítani manuálisan, hogy hány mhz en pörögjenek a ramok(ha automatikusra van rakva - vagy bármire 1333 felett -, akkor állítsd át 1333 ra). Ha nem segít\1333 ra volt állítva, akkor próbáld meg más sorrendben berakni őket a lapba.
Nem tudom meddig futtattad a teszteket, a legtöbben bőven idő előtt kikapcsolják, az ideális az, ha berakod mondjuk éjszakára, és ha reggelig nincs hiba, akkor minden szuper.
Ezeket már próbáltam,egy ideig úgy tűnt jó is lesz,
(1 nap) aztán megint elkezdte.
Rendben akkor megnézem ezt Biosba.
Igen én is csak két-három órát futtattam a tesztet, majd este akkor elindítom és hagyom reggelig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!