A windows 10-nek meégis mekkora gépigény kell?
üdv
az lenne a gondom hogy nemrégiben feltettem a win10-et a kis belépő szintű notebookomra és egyszerűen megvan halva vele.
Neten annyit írnak mint a 7-re de nem értem hogy mi lehet a gond.
lenovo g50-45-ös gépről van szó.
a win 10 bootolás rajta mire használható a gép kb 10perc
amég win7-el 3-4perc.
az asztali gépre is felkerült igaz ott i5 4460 van a gépben 8gb rammal de ott villámgyors.
mi lehet a gond ram kevés vagy ssd igényes az op rendszer? (asztaliban nincs ssd)
válaszokat megköszönném.
torrentes win7
ott valami nem stimmel.az én laptopom jóval gyengébb mint a tiéd,90 sec-nál nem hosszabb a bootolási idő win 7 alatt.(celeron b800 1,5 ghz,intel r gd graphics)
driverek frissek a gépen?bios is friss verzió?mennyi a win élményindexed?
Gép igény annyi mint a 7,8.1-nek.
Az köztudott,hogy még kicsit lassú a rendszer felállás,de ez változik.
De neked szerintem túlzottan sok.Lehet valami automatikusan induló programod lassítja ennyire be. (Mint például a hőn szeretett Avast..)
Nekem elején lassú volt szintén,de 4nap után már gyorsan áll fel a rendszer.
Hát a driverek a legfrissebbek
Vga : Amd catalist 15.7-es verzió
A többit meg a Lenovo oldaláról töltöttem.
Igen az avast megtudja fogni a gépet de nekem awg vírusirtó van.
Visszaraktam a 7-et mert gyorsabb.
Egyébként 64 bites verzió
És ugyan az az írott 10 van mindkét gépen
A nagyon jó a laptopon nem.
Az élményindex is sztem hűlyeség
Pl i3 4160 procija van havernak élményindex 7,9
Nekem i5 4460 élményindex 7.9
És nagyon érezhető a kűlömbség a két proci közt
7,9-es élményindexe még az Y500-as sorozatnak sincs.na mindegy,a lényeg hogy a géped win7 alatt is tetűlassú valamiért.ha jól tudom oprendszer nélkül vetted.telepítés után is lassan bootolt?a boot menüben a hdd van prioritásnak beállítva?
5-ös szándékosan félreérted amit olvasol,ezzel (úgy látom)egyedül vagy.
8.
igen op rendszer nélkül vettem a gépet 9 hónapja.
akkoriban feltettem rá 8.1-et azis hasonló volt mint most a 7. de kb olyan hogy lassan bootolt de mikot már felébredt gyors volt a gép. Viszont a 10 rajta 2x 3x lassabban bootol be és mikor belöltögetett mindent érezhetően lassan futtat a gép.
És ezt úgy mondom hogy még semmi vírusirtó catalist utorrent nem volt rajta ami bootolásban lassítaná.
A win 7(SP1) sokkal gyorsabb volt nála így stokon.
ugye driverekkel méglassabb.
esetleg ssd segítené?
mondjuk most jó így bekapcsolom és kb 15 percet szoktam várni mire használom (zene hallgatás netezés filnézés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!