Ez miért kerül olyan sokba? Megéri használtan 30 ezer ft-ért?
Attól függ, hogy mire akarod használni, de előre megsúgom, hogy ez nem játékra való kártya. A professzionális piacra szánt kártyák komolyabb munkaállomásokba valók, speciális drivereik nem játékokhoz, hanem inkább tervező, alkotó és kutató programokhoz vannak optimalizálva. Ilyen kártyákon speciális (ECC) memória is lehet, jobb dupla pontosságú teljesítményre vannak kihegyezve és különleges támogatással rendelkeznek. Ez egy régi és kisebb modell, ezért ilyen "olcsó". Egy komolyabb mai professzionális kártya ennél jóval drágább:
Ha játékra kell, akkor nézz Geforce vagy Radeon márkájú termékeket, mert a Quadro, Tesla vagy a FirePro nem arra való (játékos szempontból nem jobbak, mint az asztali társaik, már ha rendesen futnak a játékok a drivereiken).
30 ezer forintért egy 150 ezer forintos videókártya?
Valamit elnéztél szerintem.
nem ajánlatos Quadro videokártyákat venni mert nem jobb a többinél. Sőt...
ezen a videón részletesen elmagyarázza a csávó: https://www.youtube.com/watch?v=JvQQXTlRnBo
Használtan, gari nékül elképzelhető, főleg, hogy gondolom sokan nem kapkodnak utána. Ráadásul ez valami beragadt ár lehet, mert 45-ért újonnan jobbat kapni már szerintem ebben a kategóriában (Quadro K420).
Ez az NVS elég érdekes kártya a specifikációi alapján. Mintha csak az lenne a célja, hogy 4 monitort tudjon vezérelni és ehhez két GPU kellett bele 2x256MB memóriával, alacsony órajelen, kicsi számítási kapacitással, kevés fogyasztással:
Én, mint otthoni átlagfelhasználó nem adnék érte többet 500Ft-nál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!