3-4 óra játék után hideg levegőt fúj ki a táp?
A régi gépházam feésőtápos volt 2-3 óra játék után már szó szerint izzot a levegő ami a tápból jött ki.
Most alsótápos lett, és 4-5 óra GTA V után is olyan hideg levegőt fúj ki, mint amikor a gépet elindítom.
Ez normális?
Ezt én is tudtam.
Én azon voltam meglepődve, hogy még csak egy kicsit sem langyos az a levegő, amit kifúj, pedig a tápegység is "dolgozik" amikor megy a játék.
orulj neki :)
az enyem fel ora jatek utan langyos levegot fuj ki, persze fugg h mikor is jatszok, reggel vagy este, esetleg nappal ebben a joooo meleg idoszakban :D
nappal szinte meleg
Nem törvényszerű, hogy forró levegőt fújjon a táp akkor sem, amikor felül van. Régen nekem is volt ilyen jelenségem, de már régóta nem tapasztaltam ilyet (egyik gépünk alsó a másik felső tápos). A CPU hűtő sem forrósodik fel, ahogy tapogatom a hőcsöveket vagy a bordázatot pedig régen tapasztaltam olyat is, amikor ez is jó meleg volt (Barton procival, kis méretű rézbordás hűtővel). A videokártya képes komolyabb hőt is termelni, de ha van normális rendszerhűtés, akkor ennek nagy részét kiviszik a 12cm-es ventik azaz nem kap a táp forró levegőt. Az viszont sokat számít ilyen szempontból, hogy milyen a táp hatásfoka. Ha egy 72%-os tápnak le kell adnia 200W teljesítményt, akkor az a konnektorból 277W-t fog felvenni, ha viszont egy 83%-os átlagos hatásfokú táp ad le 200W-t, akkor ehhez 241W-t kell felvennie. Jól látszik, hogy a veszteség (ami hővé alakul) majdnem 90%-kal nagyobb. Ha a táp forró levegőt nyom ki az nem jó mert 1: vagy borzalmas a hatásfoka, 2: vagy elégtelen a ház szellőzése és az alkatrészek hűtése, 3: vagy mindkettő.
Az alsó tápos házak persze jobbak, mert a táp friss levegővel hűtheti magát és nem vesz részt a rendszer szellőztetésében (nem ez a dolga) és az alaplapi rekesz is hatékonyabban szellőztethető.
Most, hogy új házat vettél a benne lévő alkatrészek nem változtak? Ha nem, akkor szerintem a felső elhelyezésen felül a szellőztetés is elégtelen lehetett illetve a fő fogyasztókon a hűtés sem volt toppon. Általában a nagy hűtőbordák, sok hőcsővel nagyobb felületen adják le a hőt, sokkal nehezebben melegszenek fel a bordák, főleg ha a levegő is rendesen jár köztük.
Nem nem változott semmi, csak a ház, meg egy új kártya lett benne mert a régi a 270x vapor-x meghalt.
A benne lévő értékek változtak, kb minden alkatrész 3 fokkal hűvösebb.
Összességében örülhetsz, ez nem csakhogy normális, hanem jó dolog!
Mire cserélted a 270X kártyát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!