Nem gond, ha különböző méretű és órajelű RAMokat helyezek a gépbe?
Figyelt kérdés
Van 3db Kingston 2GB 1333Mhz ramom, ehhez akarok venni még egy kingston hyperx 4gb 1600mhz ramot.2015. aug. 1. 20:36
1/8 anonim válasza:
Nem lesz baj, csak a 4GB-os modul lassabb teljesítményen fog dolgozni.
2/8 A kérdező kommentje:
Hogy érti hogy lassabban fog? mármint nem fogja azt az órajelet produkálni?
2015. aug. 1. 20:50
3/8 anonim válasza:
Így van. Nem fogja tudni kihasználni a sávszélességét a lassabb modulok miatt, így 1600 mHz helyett 1333 mHz-n fog menni. Megmondom őszintén, ez így elég rossz párosítás. Azonos méretű és azonos sávszélességű modulokat kellett volna a gépbe rakni, és ha az alaplap támogatja, akkor csoportosítani tudta volna őket (Dual Channel és egyéb technológiákkal), amivel például 1333 mHz helyett mondjuk 1800 mHz-n tudta volna működtetni a modulokat. De mivel eltérőek a modulok, erre sajnos nincs lehetőség.
4/8 anonim válasza:
Az összes memória azt a frekvenciát fogja használni, amit a leglassabb modul. Tehát jelen esetben a 4. modul is 1333 MHz-en fog üzemelni.
5/8 A kérdező kommentje:
Ahogy néztem neten, nem nagy probléma, hogy hány mhz, főleg játékoknál. Javíts ki ha tévedek! Régen az alaplapom csak 1333Mhz bírt a mostani 1600Mhz, ezért a régi gépből kivettem azt a 3db 2gb ramot és beletettem ebbe, de sajnos már kevés, így kell bele új, és úgy gondoltam hamár 1600mhz bír, akkor annyit rakok bele. Az lenne a kérdésem ha vennék 4gb helyett egy 8gb-osat és kivenném modul párjából azt a 2gb akkor menni fog e 1600mhz?
2015. aug. 1. 21:01
6/8 A kérdező kommentje:
És akkor ez nem terheli meg a ramokat hogy van egy kakukktojás? Meg érdekelne mi az a XMP, hogy ezt be kell állítani, vagy alapjáraton a ramot lebutítja akkorára amekkorát az alaplap engedélyez?
2015. aug. 1. 21:04
7/8 anonim válasza:
Vehetsz Te bármekkora modult, és veheted ki a "párját", attól még a rendszer az aktuálisan használt modulok mindegyikét egy frekvencián fogja használni. Mint írtam, ez a frekvencia a leglassabb modul frekvenciája lesz. Az XMP-vel meg jó esetben nem kell foglalkoznod.
Egyébként erről a dual channel dologról még annyit, hogy többet nyersz a +4 GB memóriával, mint amennyit buksz a dual channel hiányával. Mondjuk én a helyedben inkább eladnám a 3 darab 2 GB-os modult, és vennék 2x4 GB-ot.
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az intelligensen megfogalmazott válaszaitokat!!!!
Akkor inkább veszek most egy 8GB és mikor eladom a 3*2gb akkor veszek még 8GB. PCX-en nagyon olcsó 13000 ft a Kingston hyperx 8gb
2015. aug. 1. 21:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!