Törvényszerű hogy x idő után belassul a gép?
Van egy 7 éves gépem, sosem húztam túl, oldalát is levettem + vettem bele extra ventiket szóval tényleg vigyáztam rá, de az utóbbi időben atomra belassult. Soha nem pasztáztam újra se a videókártyát se a processzort, de kétlem hogy ez lenne a lassulás oka, és nem is az elhasználódottság.
Én a vinyóra gyanakszom, mert habár a HDD Sentinel azt írja, hogy kiváló a teljesítmény (100%) meg a kondíció is (99%) a feladatkezelő nem épp ezt mutatja.
Átlagban a proci 30-50 % között mozog, a memória olyan 60, de a lemez szinte örökké 99%-on.
Egy vinyó csere segíthet a dolgon? (+ talán akkor be kellene dobni a szervízbe is 1 pasztázásra.)
Egy 7 éves géptől ne várj gyorsulást,lehet nem ártana néha újra pasztázni a cuccokat,tisztítani.
Mikor volt újra húzva a gép és hányszor?
Oldalát leveszed néha csak rosszat teszel főleg ha gyorsan porosodó házban laksz.
1 hete tettem fel a 8.1 et. De hiába 7 éves a gép, a processzornak meg ezeknek semmi baja, mert az alkalmazásokat (játékok, programok) hibátlanul viszi, akkor van a legnagyobb gond általában amikor kilépek 1 alkalmazásból, vagy megnyitok 1 újat és tölt mint az állat.
Olvastam, hogy az SSD-k hajlamosak belassulni, akkor gondolom a HDD is elfárad, mint ahogyan a VHS videókazettán a mágnes minden egyes nézés után. Én örökké össze vissza pakolgattam a cuccokat rajta jól megtömve.
Előző Windowsal tökéletesen működött?
SSD elég nehezen fáradhat el,bár függ mióta használod mert azért ők se bírnak sok írást.
Vírusírtás, kitakarítás, tördezettségmentesítés kell ide.
Ja és az is nagy baj, ha túl kevés a hely a merevlemezeden! Gondolom 160-240GB-os. Azért az nem jó neki ha csak 10 GB van szabadon. Minimum legyen vagy 20-30 GB szabad terület!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!