Seedserver házilag, az alábbi eszközökből, hogyan?
Tudom 1-2k ért lehet bérelni is, de most nekem ezlenne a legkézenfekvőbb, a torrentek visszaseedelésére.
Van egy 478as laptopom, 1GB RAM 40GB HDD, 1,7 GHz proci, és erről szeretnék üzemeltetni egy seedservert. Erre gondolom a FreeNAS lenne a legmegfelelőbb rendszer?
Segítenétek nekem beüzemelni elméleti síkon? Vagy ti mit ajánlanátok? Esetleg kössek ki pár fölös ezköszt a laptopból, vagy maradhat? (fölös lehet pl az egyik 512MB RAM modul, és CD-DVD Combo Drive, aksi)
Kérlek segítsetek, nagyon köszönöm!
Jajam, az most hirtelen nemtudom mennyi, de jó szokott lenni.
A fentiben tudnál segíteni?
Minden maradjon, a sok torrent meg az OS futtatásához kell némi kakaó.
Oprendszernek valami kis gépigényű Linuxot javasolok, pl. Xubuntut. A GUI úgysem nagyon kell.
Kell valami torrentkliens, amit hálózaton keresztül is el lehet érni, asszem a Transmission tudja a dolgot.
Az utolsó dolog a fájlmozgatás megoldása, erre meg egy Samba szerver a legjobb megoldás szerintem.
G.
kiegészítés:
torrent kliensnek a qBittorrentet ajánlanám,nagyon jó cucc+van benne webes remote is ha kell.
meg laptoppal óvatosan bánnék,könnyen túl tud ám melegedni 24/7-től.
Nem fog túlmelegedni, nem renderelés megy rajt 24/7-ben. Persze nem is kell letakarni meg elrakni a szekrény aljába.
G.
A laptop eddig napi 12 óra használat után sem melegedet (böngészés, filmezés, néha játék) tulságosan. A venti is csak 1-2 óránként egy párpercre kapcsolt be.
Esetleg egy távoli asztali kapcsolat, vagy esetleg team viewer kapcsolat létesítése megoldható?
Én a FreeNAS-t néztem ki, de akkor milyen rendszer is legyen? -
tOrrent program -
Ésmég mik a hozzávalók?
Nagyon köszönöm az eddigi válaszaitokat is!
Távoli asztal is megoldható, de felesleges. Ha nagyon kell, akkor ott a TeamViewer, vagy a VNC protokoll.
A többit már leírtam.
G.
Torent meg Samba server letöltési linket kérhetnék?
Mert Xubuntu az már töltödik lefele, de eme kettőhöz nemigen találtam linket.
Bocsi csak Linxban, nemvagyok nagyon otthon
Köszi
Ha ilyesmit csinálsz, akkor a legjobb barátod a csomagkezelő. A grafikus változata asszem Synaptics néven fut. Be van építve a Xubuntuba és rengeteg szoftver letölthető a segítségével, ott majd mindent megtalálsz.
Ja, még valami: Ha nem vagyok kísérletező kedvű, akkor valami kulcsrakész rendszer is jó megoldás lehet, de a FreeNAS sajna 8 GB RAM-ot igényel (mikor lesz egy NAS-ban 8 GB RAM? :D), ami neked nagyon messze nincs meg.
FreeNAS ra azért gondoltam, mert úgy jónak tűnt egyszerűnek stb, a 8GB RAM rol nem is tudtam, azthittem kedvezőbb. :)
Rendben, megkeresem majd őket ott, köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!