Valakinek valami ötlete? Pár napja kezdett a gépen furcsán viselkedni. Bekapcsolás után 4-5 órával a képernyő csíkos és szürke lesz, nem reagál semmire sem a gépem, csak a resetre.
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma?
A videokártyám típusa Asus R9280X.
A monitor pedig hasonló csíkozást produkál:
Összeomlik a VGA.
Nekem a HD7970 csinálja ezt ha húzva van,de szerencsére csak terhelés nélkül,és akkor is csak akkor tud előjönni,ha a másodlagos monitoron elindítok egy videot.
Ha tuningolt a kártya,akkor állítsd vissza gyárira,ha pedig nem,és van garancia,akkor vidd vissza,és ne hagyd magad,ragaszkodj a cseréhez.
Ha nincs garancia,akkor másik driver,vagy power limit emelés/VRAM órajel csökkentése.
Hőmérsékletek milyenek?Mikor jön elő a hiba?
#7 látom te is tájékozott vagy az összes ASUS R9 280 ill. 280X VGA-k hibájával kapcsolatban.
Egyiknek se megfelelő a VRAM hűtése, szóval ha nem megfelelően szellős a házad és nem tartod legalább 24 fokon max a szobád akkor tuti, hogy túl fog melegedni és elkezdi a hülyeségét amit a képen is láthatsz.
#5:
Mivel R9 280X-es a kártyám, ezért gyárilag húzott, de én lejjebb is vettem az órajelet, a venti sebességét meg feljebb állítottam. Az utolsó összeomlás éppen egy kisebb szerkeztő progi futtatása közben volt. Azelőtt meg Witcher 3 játék közben.
Most per pillanat 38 fokos a kártya.
Egyiknek se megfelelő a VRAM hűtése, szóval ha nem megfelelően szellős a házad és nem tartod legalább 24 fokon max a szobád akkor tuti, hogy túl fog melegedni és elkezdi a hülyeségét amit a képen is láthatsz.
#8:
Thermaltake G41-es házam van, elöl hátul venti, fent pedig a proci vízhűtésének a radiátora meg a ventijei.
De ha ez segít, akkor oldalra tudok felrakni még két ventit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!