Ki mit gondol az AMD-ről (processzor és videókártyáról lenne szó)? Jobb mint az Intel, NVIDIA?
Videokártyában nagyjából hozza az nvidia szintjét. Árkategóriánként billeg hol erre, hol arra a mérleg nyelve. Én jelenleg az Nvidiát favorizálom az alacsonyabb fogyasztás és jobb szoftveres háttér miatt, de az utóbbi 4 kártyám AMD volt. Pusztán a véletlen műve, amikor épp cseréltem pont az volt a jobb választás.
Processzorban sokkal inkább egyértelmű a helyzet, gyakorlatilag csak Intelt érdemes választani. Az AMD gyakorlatilag semmilyen szinten nem jelent konkurenciát, a legjobb, amit fel tudnak mutatni, az a maximum használható szint. Az utolsó négy procimból kettő volt AMD, az is csak azért, mert X3-ról X6-ra nagyon olcsón tudtam fejleszteni. Viszont AMD vásárlást már nem ajánlok senkinek és a következő cserénél én sem azt választom.
én ezzel a kérdéssel várnék egy évet.
jövőre kint lesznek mind két oldalon a 14 nm procik,intel HT,amd MT,mindkettő ugyanúgy 1 mag 2 szál.
már nem buldozer,hanem ZEN az amd-nél,teljesen új processzor felépítés.
Jelenleg videókártya téren úgy vettem észre, hogy az AMD-nek azonos árkategóriában gyorsabb kártyái vannak, viszont ezek többet fogyasztanak, és melegednek is. Az Nvidia szoftver támogatása meg jobb.
Az Intel processzorok gyakorlatilag minden szempontból jobbak, viszont a most feltörekvő többszálas alkalmazások miatt egyre több teret nyernek a sokmagos FX-ek.
Processzorok terén jelenleg az Intel jobb választás,de az AMD-nek is vannak jó ár-érték-arányú processzorai pl:Athlon 860k.De jövőre a Zennel közel kerülhet az AMD az Intelhez:SMT támogatás,40%-os IPC növekedés az Excavatorhoz képest,14nm-es gyártástechen készül...
VGA téren MÉG most jobb választásnak tűnnek az NV megoldásai de DX12-vel fordulhat a kocka.Jelenleg az NV keveset fogyasztó,az AMD meg jóval okosabb megoldásokat kínál.
A következő generációs kártyáknál az AMD egy lépéssel előrébb van mint az NV:
NV:16nm (TSMC),kb 0 tapasztalat a HBM-mel nagy esélyjel interposeruk sincs,teljesen új (Pascal) architektúra
AMD:14nm (GlobalFoundries),működő interposer amit 2 évig fejlesztettek az ASE,Amkor és az UMC-vel (ez az interposer nem lesz alkalmas a HBM2 alá de nagyon hasonló lesz),szoftveres támogatás a HBM-hez,a GCN már a tenyerükbe van vésve.
Tehát jövőre az AMD előnyhöz juthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!